Márki-Zay nem hisz Hann Endrének, de Vásárhelyi Mária tűzbe teszi a kezét a Mediánért

2022. március 31. 8:19
„Nem a tükröt kell összetörni, ha a kép, amit látunk elkeserítő! Ettől persze még minden lehet!” – írta a volt mediános szociológus.

„A Medián alapító tagja voltam, a munkatársaival 40 éves szakmai kapcsolat fűz össze, van közöttük, aki ma is a barátom” – kezdi Facebook-bejegyzését Vásárhelyi Mária, aki kifejti: a tűzbe teszi a kezét azért, hogy nem hamisítanak adatot, nem manipulálnak és a legjobb szakmai tudásuk szerint, becsületesen végzik a dolgukat. „Nem a tükröt kell összetörni, ha a kép, amit látunk elkeserítő! Ettől persze még minden lehet!” – olvasható a posztban. 

A baloldali szociológus feltehetően Márki-Zay Péter szavaira reagált bejegyzésében, aki szerint a Medián felmérése „úgy néz ki, mintha Orbán csinálta volna”. Mint ismert – és ahogy egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla –, a kutatóintézet legfrissebb felmérése a Fidesz győzelmét jósolja, ugyanis a cég mandátumbecslése alapján a kormánypártok 128, az ellenzék pedig 71 helyet szerezne a parlamentben.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Az elkövetkező évek az ellenzék kommunikációjában nyilván arról fognak szólni, hogy a nép bizalma megrendült a Fideszben és megvonták tőlük a kétharmados hatalmat..
"

Covid + háború, ez dönt most, nem ez a zajos fos, ami a médiában megy.

Másrészt a Fidesz sem lehet örökké hatalmon. Eléggé jól bebiztosította magát, simán átvészel 4 évet ellenzékben. Ez van, egy idő után a szavazók szemében mindenért a kormányzó párt lesz a felelős, azért is, amiért nem felelős (covid + háború).

Harmadrészt az ellenzék is kell, hogy kormányozzon, hogy legyen róluk valami valós kép arról, hogy kormányon mire képesek. Ellenzékből könnyű dumálni, meg ígérni.

Én ezt nem értem. :D

"De vajon az országnak mennyibe kerülne egy ilyen "kitérő"?"

Időnként sokba. New York, a kozmopolita libsi fertő is elért arra a pillanatra a 90-es években, hogy megválasszon egy republikánus főpolgármestert (Rudy Giuianni), ami manapság elképzelhetetlen. Ennek ugye az volt az ára, hogy a 90-évekre a bűnözés, a drog-, és a hajléktalan probléma nagyon rosszra forduljon a városban.

"Szóval te tényleg ki akarod próbálni milyen is az, mikor ez az ellenzék kormányoz?"

Nem akarom, egyszerűen elkerülhetetlennek tartom, hogy időnként az ellenzék kormányozzon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés