A Fidesz győzelmét jósolja a Medián

2022. március 30. 11:05

A cég mandátumbecslése alapján a kormánypártok 128, az ellenzék pedig 71 helyet szerezne a parlamentben.

2022. március 30. 11:05
null

Megerősítette már február végén tapasztalt előnyét a Fidesz-KDNP az ellenzékkel szemben március végére – derül ki a Medián legfrissebb közvélemény-kutatásából, amit a hvg.hu közölt.

Az eredmények szerint egy héttel a voksolás előtt a kormánypártok a szavazókorú népesség 40 százalékának, míg a választani tudó szavazók 50 százalékának a támogatását élvezik. 

A Medián által készített mandátumbecslés szerint így a kormánypártok 128, az ellenzék pedig 71 helyet szerezne a parlamentben. 

A felmérés alapján ugyanakkor a Mi Hazánk Mozgalom és a Kétfarkú Kutyapárt sem tudná átugrani a bejutáshoz szükséges küszöböt. 

A Medián felmérése szerint az is a Fidesz-KDNP mellett szól, hogy a lakosság kétharmada, de még az ellenzéki szavazók egyharmada is az ő győzelmükre számít. 

A Medián nem zár ki egy akár 80 százalékos választási részvétel sem.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. március 30. 13:09
Ki tudja mi lesz a végeredmény, az egyéni körzetek kiszámíthatatlanok. MIndenesetre kíváncsian várjuk
wrfri
2022. március 30. 12:58
Ha a Medián megírta akkor biztos így is lesz. Ezzel sincs több dolgunk.
vajda.
2022. március 30. 12:40
Balosok és bizonytalanok! Számoljátok ki, hogy megéri - e nektek a Fidesz ellen szavazni. Ha nem a Fidesz nyer, minden család minimum 100 000 Ft-al kevesebből kell, hogy megéljen, elveszik a 13. havi nyugdíjat, a fiataloktól az SZJA mentességet, vége a családi adókedvezményeknek, jön az adóemelés, a megszorítások, az évi 6x gázáremelés. Márki Zay beígérte, hogy fizetős lesz az egészségügy, és vége a rezsicsökkentésnek.
interject
2022. március 30. 12:40
Nem igaz!! Ne higgyetek a Mediánnak! Ha igazat mond akkor is hazudik! El kell menni mindenkinek és Orbánra kell szavazni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!