„Úgy néz ki, mintha Orbán csinálta volna” – Márki-Zay nem hisz a Mediánnak, pedig októberben a felmérésükre hivatkozva bírta visszalépésre Karácsonyt

2022. március 31. 07:39

Nagyot változott a világ fél év alatt.

2022. március 31. 07:39
null

A Fidesz győzelmét jósolja a Medián – írtuk szerdán. A cég mandátumbecslése alapján a kormánypártok 128, az ellenzék pedig 71 helyet szerezne a parlamentben. A felmérésre tegnap esti pécsi fórumán – ahol azt az elhíresült kijelentést tette az ukrajnai háború kapcsán, hogy „a fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj” –  reagált Márki-Zay Péter.

A baloldali miniszterelnök-jelölt eddig sem arról volt híres, hogy túlzottan megértően vagy önkritikusan viszonyulna a Fidesz-előnyt jelző kutatásokhoz, így nem volt meglepő, hogy szerdán is erősen reagált.

Mint mondta,  hetekkel ezelőtt megjósolta, hogy az emberek „ellenzékinek tűnő forrásból” is olyan híreket fognak kapni, amik a kedvüket szegik, amik arra próbálják rávenni, hogy maradjanak otthon, vagy szavazzanak az esélytelen kispártokra, mert úgyis a Fidesz marad.

Szerinte a következő három napban is sokszor lehet majd ilyeneket hallani.

Ha Orbán Viktor tervezte volna ezt a kutatást, és hogy mikor és hol jelenik meg, pontosan ugyanezt csinálta volna. És ami úgy néz ki, mintha Orbán Viktor csinálta volna, azt sokszor tényleg Orbán Viktor csinálja” – fogalmazott Márki-Zay, aki így szólt a jelenlévő szavazókhoz: „semmi ne tántorítsa el Önöket, hogy küzdjenek a szabadságukért”. „Mintha az életük múlna rajta, mert az életük múlik rajta” – mondta a közönségének Márki-Zay, aki a Facebookra is kiírta, hogy őket nem törik le azok a közvélemény-kutatások, „amelyek megpróbálják visszavetni az önbizalmunkat, és kishitűséget próbálnak terjeszteni az ellenzéki szavazók táborában”.

Márki-Zay Medián-kritikája nemcsak azért érdekes, mert ez a cég volt az, amely a 2018-as választások előtt pár nappal megjósolta a kétharmadot, hanem azért is, mert októberben az ellenzéki előválasztás két fordulója között éppen a Medián kutatásaira hivatkozott, miközben Karácsony Gergellyel arról tárgyalt, hogy lépjen vissza a javára.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wadaderika
2022. április 01. 07:22
Az ideggyógyászok és elmegyógyászok jól ismerik az Önt nyugtalanító tüneteket. Azt is tudják, hogy néha olyan dolgokat hall vagy lát, amelyek valójában nincsenek. Azonkívül mintha nem mindig figyelne oda, arra amit mond. Ez nem azért van, mert nem akar figyelni, hanem azért, mert ilyenkor elveszíti a kapcsolatot azzal, ami vele és környezetével történik. Így szavai és tettei idegenszerűen, szokatlanul, furcsán hatnak. Mivel gondolatai is sokszor összekuszálódnak, zavarosak, nehéz beszélgetni vele. Érzelmei is megváltoznak. Amikor érzései felerősödnek, nagyon nyugtalan, zaklatott. Máskor úgy tűnik, hogy nyomott a hangulata. Néha érzései ellaposodnak, érdeklődése, kíváncsisága teljesen kialszik, környezetével ridegen vagy agresszivan viselkedik. Állandófelügyelet alatt és szigorúan zárt intézetben tartandó!
vbandi
2022. március 31. 12:18
Ez tényleg ilyen hülye? Kezeltetnie kéne magát, vagy kényszer gyógykezelni.
Bradanek
2022. március 31. 11:32
Magyarok! Lehet bármilyen közvélemény kutatás, kedvező, vagy kedvezőtlen, egy dolog biztos, hogy április 3.-án mindnyájunknak el kell menni és szavazni! Isten óvja Magyarországot!
DFK
2022. március 31. 11:20
Ne legyünk elbizakodottak. Még bármi megeshet. Azért a DatAdat segítségével elérhetnek egy széles, eddig sosem szavazó réteget. Simán behúzhatják, akár kétharmaddal is a választást Márkiék. Fletóék gyanús csendben vannak. Ezek készülnek valamire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!