Soros György: A két hete kezdődött invázió előjáték a III. világháborúhoz

2022. március 11. 20:32
A milliárdos üzletember szerint a kínai elnök biankó csekket adott a háborúhoz. 

Vlagyimir Putyin a kínai államfőtől kapott zöld jelzés alapján vágott bele az ukrajnai hadműveletekbe, hogy megpróbálja helyreállítani az egykori orosz birodalmat. Ám nagyon úgy néz ki, hogy mindketten teljesen félreértelmezték a helyzetet, ez pedig felveti a világkatasztrófa lehetőségét, hacsak el nem távolítják őket a hatalomból – idézi Soros Györgyöt a HVG, aki a Project Syndicate-en fejtette ki véleményét az Orosz-ukrán háború kapcsán.

Putyin és Hszi órákon át tárgyalt

San Franciscóban keltezett elemzésében Soros György kifejti: a két hete kezdődött invázió előjáték a III. világháborúhoz, amely megsemmisítheti az egész civilizációt. A milliárdos felidézi, hogy csaknem három héttel korábban, a pekingi téli olimpia megnyitója alkalmából Putyin és Hszi órákon át tárgyalt, és Soros úgy véli, a házigazda a találkozón a jelek szerint biankó csekket adott a háborúhoz. 

A Kreml ura pedig e felhatalmazás birtokában hozzálátott, hogy valóra váltsa élete álmát – mégpedig hihetetlen brutalitással.

Vlagyimir Putyin 70 felé közeledve feltehetőleg úgy érzi, ha most nem hagy jelet maga után az orosz történelemben, akkor soha.

Csak éppen beteg az elképzelése arról, hogy Oroszországnak milyen szerepet kell betöltenie a világban.

„Putyin válogatás nélkül löveti a civil lakosságot”

Soros szerint Putyin mára elvesztette a kapcsolatot a valósággal, és rosszul mérte fel a viszonyokat Ukrajnában is. Azt remélte, hogy az oroszul beszélő ukránok tárt karokkal várják a megszálló egységeket, ám a szomszéd ország népe egységesen hihetetlenül bátor ellenállást fejt ki. Ráadásul rendkívül gyatra teljesítményt nyújt az orosz hadsereg, amibe bőven közrejátszott az e területet is behálózó korrupció.

Putyin azonban nem magát okolja a bajokért, ehelyett teljesen elszabadult: beveti az egész orosz haderőt, magasról tesz a háború szabályaira, válogatás nélkül löveti a civil lakosságot.

Mára minden bizonnyal Hszi is rájött, hogy moszkvai kollégája immár súlyos kockázati tényező.

Nem véletlen, hogy a kínai vezető arról beszélt a francia államfőnek és a német kancellárnak, hogy a harcokban maximális visszafogottságot kell tanúsítani, mert el kell kerülni a humanitárius válságot. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy Putyin eleget tesz Peking kívánságának. És csak remélni lehet, hogy mindkettőjüket még azelőtt leváltják tisztségükből, mielőtt lerombolják a civilizációt – hangsúlyozza Soros György a Project Syndicate-en.

Soros György szerint a fegyverszállítás hozhat fordulatot Ukrajnában

Az üzletember úgy véli, Oroszország elveszítheti a háborút, mert az Egyesült Államok és az Európai Unió is fegyvereket küldenek az ukránoknak, és olyan MIG vadászgépeket is próbálnak szerezni, amiket az ukrán pilóták tudnának vezetni.

Bármi lesz is a háború kimenetele, Putyin már így is csodát tett az európai egység kialakítása terén

– vélekedett Soros György, aki azzal zárta sorait, hogy csak reménykedni lehet abban, hogy Putyint és Hszi Csin-pinget eltávolítják a hatalomból, mielőtt elpusztítják a civilizációnkat.

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 262 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván egy világháborúval még tovább nőne a vagyona.

Mondjuk ennek a fickónak a cége írta le, hogy Ukrajna a háború előtt "stabil és virágzó demokrácia" volt. Így sajnos nehéz a mondandóját komolyan venni, bár a kínai-orosz szövetség nyilvánvaló valóság.

oroszul beszélő ukránok..

na erről ennyit.

Aha, addig korrekt, hogy Figyelemreméltó, onnan kezdve
és hazug szavak egy aljas, embergyilkos, ál-hamis magyar embertől.

György felsóhajt: Milyen jó lenne újra menni rekvirálni!

Voltak elődei:
Chaim Weizmann, a Zsidó Világkongresszus elnöke New York-i beszédéből, 1942. december 3-án:
„Nem tagadjuk, és nem félünk annak bevallásától, hogy ez a háború a mi háborúnk és a zsidók felszabadulásáért folyik. … A mi frontunk, a zsidóké, erősebb, mint minden más front együttvéve.

Ehhez a háborúhoz mi nem csak a pénzügyi támogatásunkat adjuk, amelyen az egész háborús termelés alapul. Ehhez a háborúhoz mi nem csak a teljes propaganda gépezetünket adjuk, ami a morális energiát szolgáltatja a háború folytatásához.

A győzelem garanciája túlnyomórészt az ellenséges erők gyengítésén alapszik, ahogy a saját országaikban, az ellenállás útján semmisítjük meg azt. Mi vagyunk a Trójai Faló az ellenség várában. Az Európában élő zsidók ezrei jelentik azt az alapvető tényezőt, amely az ellenség megsemmisítéséhez vezet. Ott a mi frontunk egy tény és a legértékesebb hozzájárulás a győzelemhez.”

+
"És csak remélni lehet, hogy mindkettőjüket még azelőtt leváltják tisztségükből"

Vágyvezérelt csokkant dzsordzsibácsi, ugyan miért , kicsoda és hogyan váltaná le a kínai elnököt eme konfliktus folyományaként?!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés