Erőszakos, önző, embertelen kényurak forgatják a köpönyegüket

2022. március 1. 17:22

Parászka Boróka
Facebook
Emlékezzetek a menekültellenes plakátokra, a demagóg, emberiségellenes szónoklatokra.

„Hét éve ugyanígy emberek ezrei jelentek meg Európa határainál. Kobaniból, Aleppóból, Moszulból és megannyi háborús helyről  érkeztek. Olyan városokból, ahol a nyilvános kivégzések és megtorlások mindennaposak voltak. Ahol a hullák heteken-hónapokon át az utcákon hevertek elrettentésként, vagy épp azért, mert a háborúban nem ismerik a végtisztességet. Elárvult gyerekek, meggyalázott nők, a harcokba belerokkant férfiak gyalogoltak sok sok száz kilométert, vállalták a halálos veszélyt a tengeren és kértek bebocsátást, oltalmat.

Mi volt rá a válasz?

A menekültek megszégyenítése, megalázása. Kiéheztetése, szöges drótok közé szorítása. Fegyvereket fogtak rájuk. Csahos kutyákat uszítottak ellenük. Az »európai értékek« nevében. Hosszan papoltak pojáca politikusaink arról, hogy a keresztény Európában olyan békétlenség, amilyen elől azok az emberek menekülnek, elképzelhetetlen. Hogy éppen tőlük, a meggyalázott, kiéhezett emberektől kell megvédeni a keresztény Európánkat.

És most ezek a pojácák, ezek a politikusoknak hazudott, erőszakos, önző, embertelen kényurak forgatják a köpönyegüket. Igyekeznek úgy tenni, mintha a menekültellenes uszítás nem az ő művük lenne. Mintha nem ők hintették volna el az emberek között a gyanakvást és a gyűlöletet.  Nem beszélnek arról, hogy a háború most épp a mi keresztény Európánkban robbant ki, olyan keresztény államok között, amelyekben az emberek szüntelenül hányják magukra a kereszteket. Olyan hadurak rombolnak és tombolnak, akiken a keresztény államegyház áldása van.  Hogy saját szövetségesük, »mintaállamuk« teszi földönfutóvá az embereket, gyalulnak le városokat.

Emlékezzetek a menekültellenes plakátokra, a demagóg, emberiségellenes szónoklatokra. A határzárakra. A vizihullák tömegére.  Arra, hogy a ma háborúzó vezérek kikkel üzleteltek, paroláztak, kikkel szövetkeztek az utolsó utáni pillanatig. Ne felejtsétek el, hogy ezek a rendszerek, amikben élünk az önzésben, a hazugságban és a gyűlöletben fogantak, abból élnek. Hogy a ma háborúját a tegnap hazugságai készítették elő.

Háborús bűnös és elszámolással tartozik mindenki, aki a segítségnyújtást, az embermentést az elmúlt években gondolattal, szóval vagy cselekedettel akadályozta, gyalázta. Ezeknek a bűnösöknek egyetlen dolga maradt: megbánni bűneiket és eltűnni végleg a politikából.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A bajotok az, hogy most mindenki láthatta, hogy néznek ki az igazi menekültek. Nem úgy, mint az embercsempész ipar termékei.

Akik a szomszéd országból jönnek, még ha nem is magyarok, könnyebben beilleszkednek életkörülményeinkbe. Nem csoda, ha barátságosan, szeretettel fogadjuk őket.

Bele olvastam a poszt alatti hozzászólásokba
Sajnos nem tudnak különbséget tenni a migráns és a menekült között.
Sajnos még az ENSZ is összemossa ezt a két fogalmat. Aki nem gondolkodik logikus precizitással, a mai napig tévelyeg.

Gyerekek hanyagoljátok már ezt a rendkívül ostoba nőt. Nincs benne semmi tipikus, csak a fontosságtudata nő, ha állandóan szemlézitek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés