Orbán Viktor politikai innovációin általában a „Made in Russia” pecsét lelhető fel

2022. március 1. 10:07

Ungváry Krisztián
Telex
Az orosz főtárgyaló a putyini rendszer történelemhamisító plagizátora.

„Oroszországot és Magyarországot is ismerő politikai megfigyelők rendre megállapították, hogy Orbán Viktor politikai innovációin általában a »Made in Russia« pecsét lelhető fel. Így van ez a történettudományban is, amelyben Megyinszkijhez hasonló figurák semmisítették meg az egyetemek önállóságát, csonkították meg a Magyar Tudományos Akadémiát, és finanszíroztak áltudományos projekteket – végig a »nemzeti érdekre« hivatkozva.

Az orosz tudomány védelmében meg kell jegyezni, hogy a kérdés szakértői között többen névvel is vállalva megírták, hogy »itt nem egy tudományos műről, hanem egy kissé kibővített szemináriumi dolgozat színvonaláról van szó. A disszertáció alapja nem modern metodikájú újdonságokat felszínre hozó kutatás, hanem a teljes tudatlanság. A kor realitásainak, a társadalmi viszonyoknak, az orosz állam külpolitikájának teljes tudomásul nem vétele.«

Sokakkal együtt én is szívből remélem, hogy Oroszország felhagy a számára teljesen kontraproduktív katonai agressziójával. Tartok tőle azonban, hogy addig, amíg az orosz elnök tanácsadói olyan figurák, mint Vlagyimir Megyinszkij, ebben nem reménykedhetünk.”

Borítókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Krisztián....szellemi leépülésed egyre döbbenetesebb, azért tudd, hogy egyre kevesebben tekintenek Téged értelmiséginek.

Ha fegyvert szállítasz, akkor a háború pártján állsz, a helyzetet eszkalálod.
Ebben a csihi-puhiban sem kell részt venni, az élet pártján kell állni.

Beszélj erről Kéri Lászlóval:
„Amikor 1982 őszén elkezdték az egyetemet Viktorék, két-három hónap után felfogtam, hogy velük nemigen lehet mit kezdeni - mondja Kéri László. - Nem fogok olyanokkal alkudozni, akik ellenfélnek tekintenek bennünket, mert gyűlölik a rendszert. Először láttam ilyen gyerekeket."
Forrás: Pünkösti Árpád: Szeplőtelen fogantatás, Népszabadság könyvek, 2006, 93.old.

Ez az idézet mindkettejükről és viszonyukról elmond egy könyvtárnyit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés