Věra Jourová sem hajlandó kommentálni a Soros-aktákat

2022. február 15. 10:00
Megkeresésünkre sem akarja kommentálni a Soros-hálózat működését leleplező, kiszivárgott mondatokat az uniós biztos.

Megkerestük Věra Jourová biztos asszonyt, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosát, aki korábban az esélyegyenlőségért felelt, hogy kommentálja a Soros-aktákat, azaz a Soros-hálózat embereinek kiszivárgott mondatait arról, hogy valójában az NGO-k manipulálják az újságírókat, a nyugati liberális média valóban igaztalanul rossz képet fest Magyarországról és Lengyelországról, valamint hogy egy szocialista miniszterelnököt szívesebben látna Brüsszel Magyarországon, és annak sok mindent elnéznének. 

A hazánk ellen gyakran hadakozó cseh biztostól azt szerettük volna megtudni, hogy nem jelenti mindez azt, hogy az EU kettős mércét alkalmaz ellenünk, és nem kerülnek-e így más megvilágításba az EU és hazánk közti konfliktusok.

Levelünkre azonban viszonylag tömör választ kaptunk Jourová egy hivatalnokától: „A Bizottság politikailag színvak. Nincs további kommentárunk a nemzeti választási kampány kontextusában született kommentárokra.” 

Korábban megkerestük a PILnetet, amelynek a Soros Alapítvány és egyéb szervezetek, például a Freedom House kiszivárgott felvételeken manipulációiról beszélő, korábbi Soros-alkalmazott Andrej Nosko az európai vezetője. A PILnet egy olyan NGO, ami ingyen kínál ügyvédi védelmet más NGO-knak, azaz pro bono szolgáltatásokat nyújt. Onnan is azt a választ kaptuk, hogy Nosko nem nyilatkozik az ügyben.

Kerestük a TASZ-t, a Helsinki Bizottságot és az Amnesty Internationalt is. A Helsinki Bizottság bizarrnak nyilvánította kérdéseinket, az Amnesty pedig tagadta, hogy külföldi újságírókat manipuláltak volna.

Nyitókép: YVES HERMAN / POOL / AFP

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés