Közösségi források védelméről szakértett a céges ügyekbe keveredett Cseh Katalin

2022. február 8. 19:54
Átláthatóságról és integritási paktumokról szóló online eseményen vett részt Cseh Katalin, akinek uniós pénzekkel kapcsolatos céges ügyei miatt még most is tart a nyomozás.

Egy, az átláthatóságról és integritási paktumokról szóló online eseményen vett részt Cseh Katalin kedden, egészen pontosan a „közösségi források jövőjének védelme” és a „fenntartható beruházások” voltak a középpontban.

Gyanús pályázat

Mint arról lapunk korábban beszámolt, hibás pályázatokat benyújtó, ügyvezetése alatt álló céghez köthető vállalkozásokkal versenyzett, valamint nyert milliós pályázati pénzeket Cseh Katalin ügyvezetése alatt a Pannónia Nyomda. Természetesen a momentumos politikus is megszólalt korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve. 

A Pannónia Nyomda Kft. hologramos technológia létrehozására pályázott és nyert is európai uniós forrásokból 68 millió forintot, pályázatának „célja a piacon még nem lévő szolgáltatás és termék kifejlesztése” volt. Három évvel korábban azonban egy másik cég már létrehozott egy az övékéhez hasonló technológiát, gyakorlatilag tehát már létezett a technológia, amivel milliókat nyertek Cseh Katalinék

Jelenleg is tartó vizsgálódás, házkutatásokkal.

Az ügyben Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő 2021 augusztus elején tett bejelentést az OLAF-nál, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. Szeptember elején már meg is kezdte a hivatal a vizsgálódást.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást szintén szeptemberben, decemberben pedig házkutatást tartottak Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt a Cseh Katalin cégügyeihez köthető telephely közelében. A Gazdasági Versenyhivatal pedig közölte: 2022. január 19-én helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított a mometumos politikus ügyében.

 

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés