Újabb házkutatásokat tartottak a Cseh Katalin-ügyben

2022. január 21. 14:58

„A Gazdasági Versenyhivatal 2022. január 19-én helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított” – írta a GVH.

2022. január 21. 14:58
null

Házkutatásokat tartott és versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a Cseh Katalinékhoz köthető cégháló részét képező vállalkozások gyanús ügyletei miatt – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma.

Budai Gyula arról kért tájékoztatást a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), hogy az Uniotec Kft., a Mondat Kft., a Holotech Kft. és a Pannónia Nyomda Kft. ellen indult-e versenyjogi eljárás.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint ugyanis a szóban forgó társaságok

olyan eljárásokat bonyolítottak le, amelyekben a nyertes ajánlattevők – közvetve – a nyertes ajánlatkérőkkel ugyanazon érdekkörbe tartoznak.

Az említett gazdasági társaságok kivétel nélkül annak a céghálónak a tagjai, amelyek Cseh Katalinék családi cégéhez köthetők, és gyanús körülmények között nyertek el mintegy 4,8 milliárd forint értékű uniós támogatást. Az már korábban kiderült, hogy a vállalkozások szisztematikusan együttműködve, a székhelyeikkel, fióktelepeikkel trükközve maximalizálták a profitot.

„A megkeresésben megnevezett egyes és azon túl további vállalkozásokkal szemben a Gazdasági Versenyhivatal a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény szerinti gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt 2022. január 19-én, helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított” – olvasható a GVH válaszában.

A versenyhivatal ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a versenyfelügyeleti eljárások megindítása nem azt jelenti, hogy a vállalkozások a feltételezett jogsértést elkövették.

Az eljárások a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányulnak. Ismert, a tavaly napvilágra került gyanús ügyek miatt többen feljelentést tettek, köztük Budai Gyula is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást, de vizsgálódik a OLAF, vagyis az Európai Csalás Elleni Hivatal is – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2022. január 21. 23:43
Katka, time to go.
Kiscsillag
2022. január 21. 20:16
Mocskos tolvaj. Azonnal mondjon le!
írmag
2022. január 21. 19:27
Javaslom, az asztal alatt is csak jól nézzenek körül!
Secnir
2022. január 21. 19:21
"A fideszes országgyűlési képviselő szerint ugyanis ... a vállalkozások szisztematikusan együttműködve, a székhelyeikkel, fióktelepeikkel trükközve maximalizálták a profitot." -ezt honnan veszi budai gyula? "A versenyhivatal ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a versenyfelügyeleti eljárások megindítása nem azt jelenti, hogy a vállalkozások a feltételezett jogsértést elkövették." -amikor a GVH már előre megpróbál kifarolni, mert tudja, mi lesz a végeredmény: nem találnak semmit, de végig kell játszaniuk a színjátékot amúgy budai gyula először számoljon el a tököli hamisított adás-vételikkel, amikor halottak nevében írt alá adás-vételiket. ja, hogy "elévült"? ahogy ő mondta? ambrusék meg bámulták a kakukkosórát, amit kaptak tőle. nem véletlen, hogy az országjárása közben tököl valahogy mindig kimaradt, örömmel fogadták volna... és mi a helyzet fapállal? bevádolt egy becsületes katonatisztet, 5(!) különböző bíróságot járt meg az ügy, úgy, hogy az ítélet után a kúriának, elsőfokú bíróságnak, stb. mindig eszébe jutott, hogy (az amúgy felmentő) ítélethozatal UTÁN mégsem ő az illetékes, akkor próbálja meg egy másik bíróság. bocsánatot kért budai, hogy tönkretett egy katonatisztet? nem. most sem fog. ügyvéd. és fideszes, nem tudom, melyik a rosszabb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!