Euronews: Ellentmondásos a németek hozzállása az orosz–ukrán konfliktushoz

2022. január 26. 14:33
A külügyminiszter beszél valamiről, a Bundestag SPD-frakciója pedig valami másról, majd a kancellár is elmondja a magáét – írja egy elemző.

Ellentmondásos Oroszország megítélése a német társadalmon belül, ami nem csak a belpolitikában, de a NATO-szövetségesek között is frusztrációt okoz – írja az Euronews. Szergej Szumlennij Kelet-Európa szakértő szerint tekinthetnek rájuk megszállóként, de úgy is, mint akik a nácizmus alól szabadították fel az országot. Németország nem hajlandó fegyvereket küldeni Ukrajnába és nem küld katonákat Kelet-Európába, a NATO frontvonalakra sem. Nemet mondott a javasolt legszigorúbb szankciók ötletére is, például Oroszország kizárására a SWIFT fizetési rendszerből.

A német Zöldek okoztak némi meglepetést, hiszen sokan úgy gondolták, hogy miután a párt adja a külügyminisztert, az keményebb álláspontot képvisel Oroszországgal szemben. Stefan Meister, a Német Külkapcsolatok Tanácsának munkatársa szerint még a kormányon belül sincs egyetértés abban, hogyan viszonyuljanak Oroszországhoz: A külügyminiszter beszél valamiről, a Bundestag SPD-frakciója pedig valami másról, majd a kancellár is elmondja a magáét – írja a portál.

(Fotó: Olaf Scholz német kancellár /j/ és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a tárgyalásait követő sajtóértekezleten a berlini kancellári hivatalban 2022. január 18-án.MTI/EPA/DDP pool/Andreas Gora)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, pedig úgy vágynak a német fegyverekre Ukrajnában, mint egy falat kenyérre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés