Bese Gergő atya Karácsony megjegyzéséről: A baloldal érzéketlen a vallásos emberekkel szemben

2022. január 26. 13:21
A főpolgármester hiperpasszív vallási ismereteit kommentálja a Mandinernek Bese Gergő Karácsony szenteltvíztartós megjegyzése kapcsán, és hozzáteszi, megáldaná a főpolgármesteri hivatalt is. Ismeretes: a párbeszédes politikus a Magyar Zene Háza kapcsán egy interjúban azt mondta, a „XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”.

„Szomorú, hogy a jobboldali szavazók, a vidékiek és a fogyatékkal élők mellett újra a vallásos emberek is a baloldal érzéketlen retorikájának célkeresztjébe kerültek” – mondja a Mandinernek Bese Gergő dunavecsei (vidéki) katolikus plébános Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, a baloldali volt miniszterelnök-jelöltje megjegyzése kapcsán, amivel a politikus a nemrég megnyílt Magyar Zene Házát szólta le.

„Ezért vagyok hálás, hogy a kormány bevezette a kötelező hit- és erkölcstant, mert ez biztosítja, hogy a következő nemzedékek nem fogják összekeverni a falon lévő piszoárt a templomi szenteltvíztartóval – teszi hozzá Bese Gergő (aki megáldotta a Karmelitát). – Ehhez nem szükségesek hiperpasszív vallási ismeretek. Karácsony Gergelyhez is szívesen elmegyek megáldani a főpolgármesteri hivatalt, valószínűleg neki és munkatársainak sem ártana, ha megáldanák a munkahelyüket vízkereszt után, szükségük van Isten áldására és irgalmára.”

Karácsony a Magyar Zene Házáról nemrég azt mondta: a „XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”.

Bese Gergő nemrég beszélt nekünk arról, hogy egy évtized eredményeit veszélyeztetné a kormányváltás, karácsony előtt vele tartottunk beszélgetést, 2019-ben pedig az iskolai helyzetről beszélgettünk vele Épp elkélne egy kis pánik! címmel.

Karácsony Gergely korábban a Klubrádióban mondta azt, hogy szerinte „XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”. Bővebben is érdekel...

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Szentháromság léte konstituálja az emberlétet / is /, ezért minden egyes ember érdeke, hogy ezt fel- és elismerje. Az egyház dolga, hogy ezt hatékonyan-okosan-meggyőzően tanítsa. A többi a befogadókon, a címzetteken múlik.

Inkább te vagy beképzelt bunkó!

A kommunisták templomrombolását, magtárnak, istállónak használatát lehet csak érzéketlenségnek mondani?
A keresztények üldözése a papság gyilkolása az érzéketlenség megnyilvánulása.
Megvan, hogy miért nem lettek kommunista pribékek felkötve. Érzéketlenségért ugyanis senkit se lehet.

Én meg azt hittem, Karácsonyt akarod írni... Besének vannak vitatható dolgai, de most speciel teljesen igaza van. Szenteltvíztartóba vizelésről nem fantáziálunk. Merthogy ez itt Európa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés