Hadházy egy szlovák lapnak: Nem lesznek szabadok a választások Magyarországon

2022. január 24. 9:37
A Denník N cikkében arra is kitér: Hadházy rendszeresen leleplezi Orbán Viktor pártjának korrupciós ügyeit.

A liberális Denník N Hadházy Ákossal készített interjút, amelyben a politikus többek között azt állította, hogy a választások

nem lesznek sem igazságosak, sem szabadok mert a Fidesz több fontos törvényt is módosított és teljesen uralja a médiát.

A cikk a felvezetőben leírta, hogy Hadházy rendszeresen leleplezi Orbán Viktor pártjának korrupciós ügyeit. Hadházy közölte, a Fidesz olyan választási rendszert és választási körzeteket hozott létre, hogy az ellenzéknek 4-5 százalékos előnyre van szüksége ahhoz, hogy nyerhessen. 

Egyszerű többséggel meg lesz kötve az ellenzék keze

Hadházy szerint nem lehet beszélni szabad választásokról amikor „a miniszterelnök minden héten egy órát beszélhet a közszolgálati rádióban és ha akarja, akkor a televízióban is, az ellenzéknek azonban évek óta nincs erre lehetősége”.

Ma Magyarországon az emberek 70-80 százalékának nincs hozzáférése a valódi hírekhez.

Léteznek ugyan független médiumok, de csak azokat érik el, akik kifejezetten keresik a híreket. Amennyiben az ellenzék egyszerű többséggel nyerne, akkor meg lesz kötve a keze Hadházy szerint. 

„Sok mindent nyilvánosságra hozhatunk”

Az interjúkészítő rákérdezett arra is, hogy mi a véleménye az egyesült ellenzék nagy vitát kiváltó tervéről, miszerint egyszerű többséggel is módosítanák a jelenlegi alkotmányt. Vannak olyan szakértők, akik ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy ezzel polgárháborút kockáztatnának, jegyezte meg az interjúkészítő.

„Nem vagyok jogász, ezért nincs határozott véleményem erről a kérdésről, az azonban biztos, hogy ilyen körülmények között politikai megoldásra is szükség lehet, hogy a jelenlegi ellenzék kormányozhasson. Ha az ellenzéknek egyszerű többsége lesz, akkor teret kap a korrupció ellenes lépések megtételére. Sok mindent nyilvánosságra hozhatunk és ezzel erkölcsi tőkét szerzünk a további kormányzásra” – mondta Hadházy.

Kép forrása: MTI/Mónus Márton

Összesen 232 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mekk Elekből soha nem lesz miniszter. Kár futtatni a libsi médiában, főleg a külföldiben.

Akkor miért indulsz, indultok azon?
Akkor miért indultatok a 2019-es önkormányzati választáson (ahol nyertetek egy csomó tisztséget)?
Akkor miért indultatok a 2018-as választáson?
Akkor mi a frászt keresel, kerestek a parlamentben?
AKKOR MIÉRT NEM CSINÁLTOK FORRADALMAT?

Ilyen nincsen.
Azaz hogy egyszerre fasiszta diktatúráztok ÉS vesztek részt ebben a fasiszta diktatúrában a teljes választási-népképviseleti folyamatban.

Egyértelműnek tűnik.

Hadsenkiházy - és az ellenzék - félrevezet: a gyenge politikai teljesítményük áldozatai, nem a médiaviszonyok aránytalanságának. Hosszú évek alatt képtelen volt az ellenzék egy váltópártot kialakítani, s ennek a folyamatos gyatraságnak az beismerése helyett a külső feltételekre fogná rá a vereségeit. Áprilisban is nagyarányú vereséget fognak szenvedni, mert a kormányhoz képest messze elmaradnak politikai minőségben.

Közben magabiztosan hangoztatjátok, hogy kormányváltás lesz. Tegyetek már rendet a fejetekben! Ha netán ti nyernétek, akkor elfogadható lesz az igazságtalan rendszerben szerzett győzelem?

Kivetítesz kisapám! Inkább tanulj meg érteni!

A hazugság - lopnak - uszítást hoz
Az uszítás rossz embereket hoz

Addig tartsd a lélegzetedet, amíg a magyar bíróságok egy rágalmazási pert tisztességes eredménnyel lezárnak.
Normális helyeken a sértett már a kártérítési millióit is régen elköltötte mire Magyarországon kiosztanak egy ítéletet.

Ha a A liberális Denník N a piacból élne, már rég tönkre ment volna. De valakiknek ennek ellenére megéri pénzelni és fenntartani. A lap erősen nyugat-liberális. Szlovákiában propaganda médiának tekintik, melytől a független újságíras olyan távol van, mint tyúktól a fizika.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés