És miért nem megy ki pultozni?

2022. január 20. 20:59

Hont András
Facebook
Ma a Hatpárt kutyapárti segítséggel leadott 235 ezer aláírást.

„ÉS MIÉRT NEM MEGY KI PULTOZNI?

Ma a Hatpárt kutyapárti segítséggel leadott 235 ezer aláírást. (Az a kommunikációs próbálkozás persze külön cuki, hogy 470 ezret gyűjtöttek, mivel két ívet is aláírattak a két külön kérdésről – és volt olyan orgánum, amelyiken ez át is ment).

Ezt a mennyiséget december közepe óta gyűjtik. Azalatt sikerült mindezt összehozni, föltehetően úgy, hogy már nem lesz ebből népszavazás az országgyűlési választásig, hacsak a Fidesz másként nem akarja. 2017-ben az akkor még szárnyait bontogató Momentum csak Budapesten 265 ezer aláírást gyűjtött. 2012-ben a néhány száz tagot számláló LMP négykérdéses népszavazási kezdeményezésére 160 ezer aláírás jött össze. Most meg a Hatpártnak egy hónap alatt 235 ezer.

Ilyenkor szokott jönni, hogy minek kritizálok, meg kimentem-e én gyűjteni, noha ez nekem miért is volna feladatom. Mert ugye, aki nem barátságos a NER-rel, annak feltétlenül az van a hátára tetoválva, amint Potocskáné Kőrösi Anita kézen fogva Tóth Bertalannal ugrándozik a remélt kormányváltás felé.

De mondok én mást, hogy kinél kopogtasson a drága Ellenzéki Kommentelő. A Hatpártnak van közel kilencszáz városi önkormányzati képviselője, és ebbe csak azokat számoltam bele, akik formálisan is párttámogatással kerültek be a testületekbe, illetve a helyi ernyőszervezet létrehozásában a pártok formálisan is részt vettek. Ezen kívül vannak megyei önkormányzati képviselők, külsős bizottsági tagok, parlamenti képviselők, meg van az, hogy »vegyük már föl Gizikét a frakcióirodára, meg Csabikát klímaügyi tanácsadónak, olyan jól pultoztak az elmúlt években«. Jó, ezek közül néhányan már dezertáltak, meg most jött ki a lumbágójuk, de a pártapparátusokkal együtt így is bőven ezer fő fölött kell lennie azok számának, akik azért kapnak állami pénzt, mert oda volt írva a nevük mellé, hogy Nemfidesz, vagy valaki másnak volt odaírva a neve mellé ugyanez. Na, most. Ezer embernek naponta 23 db aláírást kell összeszednie, hogy tíz (azaz 10) nap alatt meglegyen annyi aláírás, amit több mint egy hónap alatt izzadtak össze.

Lehet persze mondani, hogy egy önkormányzati képviselőnek nem feladata pártmunkásként tevékenykedni országos ügyekben, és ez az én helyi autonómiáról vallott fölfogásomhoz, személyes ízlésemhez közel is állna, csak akkor nem azzal kellett volna kampányolni, hogy kutyakötelesség a Nemfideszre szavazni, még akkor is, ha nem is olyan hülye az a fideszes városvezető, legalábbis nem fog fényes nappal bitcoint bányászni, mert így bontható le a NER, és az önkormányzatok erőforrások az ellenzéki politizáláshoz. Látjuk. Erőforrás nekik.

Nagyon rossz választási szereplés esetén is van egy körzetben átlag húszezer hatpárti szavazat. Vagyis a diadalmas előválasztási győzteseknek a körzetük ellenzéki szavazóinak tíz százalékát kellett elérniük a sikeres népszavazási kezdeményezéshez. Ez okozott akkora feladatot, hogy csak egy hónap alatt sikerült abszolválni. Kettő és fél hónappal az általuk sorrendben harmadszor »most vagy soha« alkalomnak titulált választás előtt.”

Fotó: Facebook, Mezőkövesd képekben

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
De mondok én mást, hogy kinél kopogtasson a drága Ellenzéki Kommentelő. A Hatpártnak van közel kilencszáz városi önkormányzati képviselője, és ebbe csak azokat számoltam bele, akik formálisan is párttámogatással kerültek be a testületekbe, illetve a helyi ernyőszervezet létrehozásában a pártok formálisan is részt vettek.
"

Nem emlékszem arra sem, hogy Gyurcsány, Jakab, vagy mondjuk Dobrev Klára kampányolt volna a népszavazás mellett. Valamiért nekik sem volt fontos. Vagy tán nem is akarták, hogy ez a népszavazás időben átmenjen.

Lesz százezer, ha Gyurcsány odahívja a szimpatizánsait. Ha Gyurcsány szokás szerint nem szól egy szót sem, csak kicsit Orbánozik, meg csirkefarhátazik, akkor nem lesznek sokan. Attól függ, hogy inkább MZP-t akarja alázni, vagy mozgósítani akar április 3-ra.

Csak ha a Slayer az előzenekar:)
A feltevésed elég erős, de ezek már most úgy mennének neki, hogy "minek, úgyis esni fog". Addig meg tán el is ássák MZP-t.

Na jó, a százezer talán túl ambiciózus cél, de nehogy már ne tudnának összetrombitálni pártízezer embert a fővárosban, ami már tömeg benyomását kelti, mindezt március 15-ére.

Kommentmező őrjöng... a "fideszes táskahordozó" még a legenyhébb jelző. Egészen elképesztő az őrjöngés.

Az, hogy Pesten leszavazták Tarlóst, nem lepett meg. Rengeteg szélsőséges életvitelű, szimplán agymosott, belterjes liberális, vagy a régi iparvidékek proletariátusából származó ember él ott.
Engem az lep meg, hogy Karácsonyék nyílt lopásai, bénázásai, hazugságai után még mindig legalább annyira népszerű a 6 párt, mint 2019-ben volt!!!

Ez most egy cáfolat a Hont András féle gondolatmenetre?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés