A Magyar Kétfarkú Kutya Párt feljelentette Gődény György pártját

2022. január 17. 17:16
Az MKKP szerint Gődényék visszaélésre alkalmas módon gyűjtenek adatokat.

„Bejelentettük Gődényék választási visszaélésre alkalmas adatgyűjtését az Adatvédelmi Hatóságnál”jelentette be a Kutyapárt Facebookon.

Az MKKP egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a lakcímkártyán lévő személyi számot csak az ívek kitöltésénél lehet elkérni ajánlás- vagy aláírásgyűjtésnél, valamint ingatlan nyilvántartásnál kezelhető jogszerűen, miközben a Normális Élet Pártja a közösségi médiában terjesztve „gyanúsan” gyűjti az emberek személyi azonosító számait.

„Szerintünk sem ingatlan nyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint, így ez sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét” – írja közleményében az MKKP, hozzátéve, hogy Gődény György pártjának némi másolás után februárban nem lesz más dolga, csak „kamupártként kamualáírást” tenni az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba.

Az MKKP szerint az űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, amelyből nem derül ki az adatkezelés célja, ezért nem is minősül hozzájárulásnak.

Nyitókép: YouTube

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mint a hat (hét) párti ellenzék egy programmal. Pártfinanszírozási rablás fényes nappal..

Pártfinanszírozási csalásról természetesen. Az adófizető egy pártot a választék bővítéséért finanszíroz, semmi másért. Miért fizetne 6 pártot egy programért?

NB3, Közép-csoport

Szóval te már az eredményeket is tudod? Megjött a szoftver?

Tudom:
- "A világ népei azonban nem neveztetnek embereknek, hanem állatoknak." (Baba mezia 114b.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés