Márki-Zay: A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés

2022. január 9. 18:50
Újra megtartotta szokásos vasárnapi bejelentkezését a baloldali miniszterelnök-jelölt, aki nem tudott elszakadni botrányos újévi köszöntőjétől. Szerinte az ellenzéki sajtó is „ludas” abban, hogy beszéde ekkora vihart kavart. Kifejtette: szerinte a kínai vakcina beadatása a 60 év felettieknek a népirtás kategóriájába tartozik.

Úgy tűnik, a nemrég sajtófőnökké kinevezett Péterfi Judit sem tudta megakadályozni, hogy Márki-Zay Péter vasárnap este a számítógép képernyője elé üljön, és megtartsa szokásos hétértékelőjét, amelyben ismét sikerült maradandót alkotnia.

A fideszes idősekről

Márki-Zay nem tudta elengedni múlt heti botrányos kijelentését a választási esélyek és az idős covid-halottak közötti összefüggésekről. Minderről azt mondta: az ellenzéki sajtó is „ludas” abban, hogy a kijelentés ekkora vihart kavart, „mert nem azt emelték ki, hogy van remény”. „Jó, lehet kritizálni, hogy a covid szóba került, de hogy valaki ahelyett, hogy a reményről vagy a tényekről beszélne ennek az újévi köszöntőnek a kapcsán, ahelyett azt állítja hazug módon, hogy én örültem volna annak, hogy a szerencsétlen időskorúak, akiknek nagy része bízik a kormányban, a kormány hibás járványkezelésének áldozatává váltak, ez hazugság” – mondta összefüggéstelenül Márki-Zay, akinek még egy „lázárjánosozást” is sikerült beleszőnie mondandójába.

Az egészségügy privatizációjáról

A baloldal miniszterelnök-jelöltje vasárnapi bejelentkezésében nem feledkezett meg az egészségügy témájáról sem. Kifejtette: szerinte siralmas állapotok vannak az egészségügyben, a fizetések csökkennek, és bár az orvosok bérét megemelték, ők sem akarnak szerinte szolgálati jogviszonyt, hogy katonaként vezényeljék őket. Kiemelte, hogy ezt ők megszüntetnék, továbbá teljesítményelvet építenének be a bérezésükbe.

Kapcsolódó

Ami az orvosi fizetéseket illeti: egy kezdő orvos alapbére 2010-ben bruttó 129 500 forint volt, 2022-ben bruttó 619 053 forint. Egy húsz éve dolgozó orvos a Gyurcsány-Bajnai-korszak végén bruttó 165 ezer forintot keresett, ma bruttó 1 342 511 forint a fizetése.

A kiutat természetesen a magánosításban látja Márki-Zay, mindezt egy központi biztosítóval oldaná meg, ami minden költséget fizetne. Ezek után pedig ha az állami egészségügy nem tudja időben ellátni a feladatát, akkor ki kell fizetni a magán úton elvégzett vizsgálatot is az adott személyeknek – vélekedett. Kiemelte, hogy ez nem a meglévő kórházak magánosítását jelentené, bár ez a korábbi nyilatkozataiból egyáltalán nem egyértelmű.

Gyurcsányi példa

Mint korábban megírtuk, Márki-Zay Péter korábban kijelentette, hogy szerinte „nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió”. Érdekesség ennek kapcsán, hogy 2006-ban már Gyurcsány Ferenc is megmondta, hogy „nyitott egészségipart kell építeni, gazdag kliensekkel”. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Olvasóink számára talán azért is ismerős lehet Márki-Zay magánosításhoz kapcsolódó felvetése, mert tavaly novemberben is hitet tett az egészségügy magánosítása mellett a hódmezővásárhelyi polgármester. Akkor egy gárdonyi lakossági fórumon „az amerikai minta” mellett tette le a voksát, amely szerinte itthon is működne.

Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha valakinek a biztosítása vagy a saját pénztárcája azt is fedezi”

– nyomatékosította érveit. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

„A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje először az antiszemita vádakra reagált. Ismert: szerzőnk, Veszprémy László Bernát egy a Times of Israel hasábjain megjelent írásában felsorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. A lista hosszú: Sneider Tamás volt szkinheaddel, a Jobbik volt elnökével is szerepelt közösen. Kampányát Csibi Barna támogatta. De kiállt a jobbikos Bíró László és a szintúgy jobbikos Rig Lajos mellett is (utóbbi mellett mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt ki). Mint emlékezetes, Bíró tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Rig pedig a cigányokat hívta a zsidók biológiai fegyverének.

Márki-Zay ezen kívül olyan fotót posztolt a Pegasus-botrányt követően Orbán Viktorról, ahol egy menóra előtt állt. (Anno ezzel szemben Frölich Róbert főrabbi és Gábor György is felszólalt). Veszprémy cikke annyira szúrta valakik szemét, hogy feljelentették  a Times of Israel szerkesztőségénél, ami után törölték a publicisztikát. A cikk itt még olvasható egyébként.

„Egy nyilvánvalóan fideszes hazudozó megpróbált antiszemitának beállítani egy izraeli újságban, képzeljék el” – mondta minderről a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. A jobbikosokkal való fotózkodásról mint az antiszemita-vád egyik bizonyítékáról azt mondta, a Jobbik múltja mindenki előtt ismert, de ők szeretnék a múltat maguk mögött hagyni, és szeretnének a Jobbikkal egy gyűlöletkampányoktól mentes országot építeni. A  menórás képért elnézést kért, mint mondta, április óta mások szerkesztik a Facebook-oldalát, ezért kerülhetett ki így ez a „félreérthető” fotó.

Márki-Zay szóba hozta – megint – Finkelsteint is. Elmondta, hogy ő a fideszesekben a „tolvajlást” szokta kifogásolni, nem azt. hogy milyen a szexuális irányultságuk vagy a származásuk, majd kijelentette:„ „A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”. „Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm” – tette hozzá Márki-Zay, aki ezután rátért a koronavírus-járványra.

A Sinopharm beadását népirtáshoz hasonlította Márki-Zay

Elmondta, a számokból az látszik, hogy lefelé mennek a halálozások, ami pozitív fejlemény. Az oltásokról szólva kijelentette: az oltásalapú védekezés jó döntés volt, de a keleti vakcinák beszerzését szerinte csak a korrupció motiválta. „Szerencsére a Szputnyikkal nagyobb szerencsénk volt, a Szputnyik egy alapvetően működő vakcina, a Sinopharmnál viszont komoly aggályok merülnek fel” – mondta. „Nem véletlen, hogy egyetlen európai uniós ország sem vett kínai vakcinát, nemhogy beadta volna a hatvan év felettieknek egy, a hatvan év felettieken nem is tesztelt vakcinát. Ez egyébként a népirtás kategóriája, és azt gondolom, ez az egyik legfontosabb téma, amiben elszámoltatás kell” – tette hozzá.

Márki-Zay Péter tehát annak ellenére tartja népirtásra alkalmas eszköznek a Sinopharm-vakcinát, hogy az Egészségügyi Világszervezet még tavaly májusban adta meg az engedélyt a használatára

Összesen 331 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"az ellenzéki sajtó is „ludas”"

Így van!!!
Fidesz-bérenc és áruló telex, 444, hvg!!!

Volt már ilyen politikus, aki ennyit beszél a saját szövegeiről?
Elképesztő...

Valami gyöngyösi már listázni akarta a zsidó parlamenti képviselőket -s ezt a a gyöngyösit most pártjával együtt a keblére öleli a balliberális zsidó elit -, akkor most a mezei, Fidesz-tag zsidók listázása következik?

Brüsszel, segíts!

Ez hülye.
A WHO által engedélyezett vakcináról van szó, melyet 83 országban használnak...

Ha a synopharm helyében lennék egy hatalmas kártérítési pert indítanék hitelrontásért!
Egyébként meg nem lennék meglepve , ha a jövő héten lecserélnék mert listáz. Ez a baloldalon nem vörös vonal?
Mondott valaha ilyet Orbán pl??
Nem!

Na most képzeljük el, hogy Orbán Viktor olyat mondana most (vagy valaha olyag mondott volna 30+ év alatt!), hogy - idézem, a pártnevet átírva:

„A DK-ban (Momentumban, MSZP-ben stb.) egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”. „Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm”

EL TUDJUK KÉPZELNI?
NA ÉS A REAKCIÓKAT?

Pontosan.
Ez a mai beszédnek a legdurvább része, azonnal FEL KELL KÉRDEZNI a hatpártot és vezetőiket!

Azért annak listázása, hogy ki a zsidó, nem szokta részét képezni a ballib narratívának... nagyon finoman szólva.

"... mondta összefüggéstelenül Márki-Zay" - ez akár a mottója is lehetne.

"az előzetes szabályok szerint nem is indulhatott volna a második fordulóban."

Azt a szabályt hozták, hogy az első három indulhat a második fordulóban. MZP vagy Karácsony visszalépése a másik javára, Dobrev ellenében taktikai szükségszerűség volt, nem azért, mert a szabályok alapján muszáj volt megtenni.

Jogos a felvetésed, kérjük a folytatást, a zsidók száma? DK,MSZP, PM, Jobbik, LMP, Momentum? Holnap a pártok közzéteszik a válaszukat MZP kérdésére. Várom a tippeket....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés