Ettől a Márki-Zay-féle újévi üzenettől sem lesz több szavazója a baloldalnak

2022. január 1. 20:30
Nem a politikai hasznot kellene látni az idősebb korú Fidesz-szavazók covid általi megtizedelésén, hanem valami értelmeset ajánlani nekik.

A szokásos ostobázás és nagyképű beszólások közepette igen érdekes mondatot eresztett meg Márki-Zay Péter, az ellenzéki roncsderbi miniszterelnök-jelöltje újévi köszöntőbeszédében

Szerinte „a covid miatt is megtizedelt, időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”, de az előválasztáshoz csatlakozott fiatalok „nagy többségben kormánykritikusak”.

Na most, az egy dolog, hogy az előválasztás a demokrácia karikatúrája volt, és MZP nem megnyerte, hanem a spindoktorok megnyerették vele azt. Az egy másik, hogy míg az előválasztáson szavazó fiatalok valóban valószínűleg kormánykritikusak, hiszen azért mentek előválasztani, addig az előválasztáson részt nem vevő fiatalok esetében kissé árnyaltabb a kép, azaz egyáltalán nem mondható, hogy „a fiatalság” mondjuk Fidesz-ellenes. 

Az viszont elképesztő, hogy MZP véralgebrázni kezdett, és nyíltan, explicite pusztán szavazógépnek tekinti az időseket, meg hát e logika mentén végül is minden állampolgárt. Nem nehéz úgy dekódolni MZP mondatait, miszerint politikai előnyt lát az idősek körében tapasztalható nagyobb halálozási aránynak, ugyanis az jól jön neki a választásokon. Ha jól értjük.

Gondolom, az tök oké neki, ha a covid „fideszeseket” „tizedel”. Elvégre elvtársa, Karácsony Gergely mondta nemrég, hogy „legyen egy olyan alkotmányos béke Magyarországon, amihez az kell, hogy az a Fidesz amit most ismerünk, megszűnjön. Beleértve azokat a szavazókat, akik most hisznek ezeknek a politikusoknak.”

Nos, MZP szerint, ha jól értem, végülis ilyen, „megszűnő” Fidesz-szavazók a covidban elhunyt idősek.

Amúgy meg MZP-nek el kéne gondolkodnia azon, hogy vajon az idősek miért szavaznak a Fideszre. Talán mert minden olyan intézkedés, amit MZP megszüntetne, a rezsicsökkentéstől a 13. nyugdíjig, az ő életük biztonságát és stabilitását növelte. 
Nem a politikai hasznot kellene látni az idősebb korú Fidesz-szavazók covid általi megtizedelésén, hanem valami értelmeset ajánlani nekik a neoliberális-darwinista megközelítésen túl, miszerint „fűts kevesebbet, egyél kevesebbet, igyál kevesebbet, fürödj kevesebbet”. 

Ettől az MZP-féle újévi üzenettől sem lesz több szavazója a baloldalnak.

Nyitóképen: Márki-Zay Péter. Fotó: Földházi Árpád

Összesen 222 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ünnepélyesen megfogadtam tanácsod és le fogok szavazni a Fideszre.

Azért a mostani közvéleménykutatások jelzik az ellenzéki erodeálódást, MZP népszerűségvesztését. Ez pedig azt jelzi, hogy sok ellenzékinek sem mindegy, mint mond MZP. Pár hónap alatt eltűnt-lanyhult az ellenzéki eufória, s ezt MZP is érzékeli. Ezért hazudta le az újévi tragikomikus köszöntőjében a korábbi állításait.

Úgy ám! ;-)

Mi több a politikai hobbista Jeszi meg is hívhatná a Habil.Prof. mindset- pszichológus Kreko Pétert ismét :)

Társaloghatnának a politikusok és a közvélemény tudat alakítgatásáról!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés