A baloldal békét mond, de háborút hirdet a jobboldal ellen

2021. október 18. 14:40

Karácsony Gergely kijelentése elképesztő és vállalhatatlan. A toleranciának és elfogadásnak például a nyoma sincs benne.

2021. október 18. 14:40
Szilvay Gergely
Mandiner

Karácsony Gergely megmutatta, mit gondol az ellenzéki összefogás a magyar jobboldalról. Karácsony szerint akkor lesz alkotmányos béke, ha a mostani Fidesz és szavazói megszűnnek. Egészen pontosan úgy fogalmazott:

„Legyen egy olyan alkotmányos béke Magyarországon, amihez az kell, hogy az a Fidesz amit most ismerünk, megszűnjön. Beleértve azokat a szavazókat, akik most hisznek ezeknek a politikusoknak.”

Karácsony Gergely ugyan nem túl férfias módon másodikként lépett vissza a harmadik javára az ellenzéki házi előválasztáson, de még mindig Budapest főpolgármestere. Valójában

egy ilyen mondatot elemi felháborodás kellene, hogy kövessen,

csak az előválasztási csatazajból nem hallatszik ki ez a kampányozás közben elkottyantott kijelentés. 

Képzeljük el a következő mondatokat egy jobboldali politikus szájából: „Legyen egy olyan alkotmányos béke Magyarországon, amihez az kell, hogy az a DK, és az az MSZP-Párbeszéd, amit most ismerünk, megszűnjön. Beleértve azokat a szavazókat, akik most hisznek ezeknek a politikusoknak.”

Vajon mekkora felháborodás, fasisztázás, nácizás, petíciózás, tüntetés övezné ezt a kijelentést? Meg nem állnának, míg le nem mondatják, aki ilyet ki merne ejteni a száján.

Vegyük mindehhez hozzá, hogy Lendvai Ildikó szerint például „igazán akkor örülhetünk, ha 2022-ben, 12 fullasztó év után megszabadulunk a rendszertől”. Gondolom, a demokratikus, alkotmányos berendezkedés rendszerétől akar megszabadulni, és visszavágyik a kommunizmusba.

Ez a 12 év fellélegzés volt, nem fulladozás.

Fellélegzés például anyagilag, gazdaságilag, de fellélegzés a nemzet mivoltunk megélése javára és sok más szempontból is. Harmadszor pedig a jobboldalt leváltani és eltüntetni kívánó ellenzék része Gyurcsány Ferenc exkiszes és felesége, Dobrev Klára, az Apró-klán sarja, mely Apró-klán a kommunista rendszer egyik pillére volt. Ezek a tények még rosszabb megvilágításba helyezik Karácsony kijelentését. (És ennek az élére áll most Márki-Zay Péter, azt hazudván, hogy ő ellenzéket vált és jobboldali. Ész megáll. Miközben Karácsony az ő szövetségese, akárcsak a Gyurcsány–Dobrev-házaspár, s akárcsak Lendvai Ildikó.)

De a baloldalon lehet álmodozni komplett szavazótáborok eltüntetéséről (a gyakorlati megvalósításra példa a Gulag és Recsk). Régóta kísértő gondolat a Földön, hogy a dolgok jobbra fordulnának, pusztán attól, ha megszabadulnánk valamilyen néptől, társadalmi rétegtől, legyenek azok a zsidók, az arisztokraták, az értelmiségiek vagy a parasztok. Most Karácsony az egész jobboldaltól szeretne megszabadulni.

Alkotmányos béke akkor lesz Magyarországon, ha a baloldal végre megbékél a kétharmados törvények gondolatával, nem víziónál közjogi káoszt egy esetleges hatalomátvétel esetére, és legfőképp

nem álmodozik a másként gondolkodók eliminálásáról. 

Egyébként: Amerikában 1860 óta ugyanazon két nagy párt vetélkedik a hatalomért; Nagy-Britanniában az előző kétszáz évben egyszer váltotta méretben két párt egymást, a liberálisok helyére a Munkáspárt került; a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták számos európai országban évtizedek óta a politikai paletta jelentős részét lefoglalják, például Ausztriában és Németországban. Van persze olyan, hogy nagy pártok eljelentéktelenednek és megszűnnek, de azért ez a ritkább. 

A Fidesz szavazói itt élnek az országban, kikérem magamnak és minden jobboldalinak a nevében, hogy levegőnek néz vagy a nemlétemről álmodozik egy bukott miniszterelnök-jelölt. Ugyanígy itt élnek a Fidesz politikusai, közöttük sok fiatal és középkorú, mindenesetre Karácsonynál fiatalabbak, akik valószínűleg még pár évtizedik itt fognak politizálni. 

Karácsony Gergely kijelentése elképesztő és vállalhatatlan. A toleranciának és elfogadásnak például a nyoma sincs benne.

És egyértelműen kiderül belőle: béke most van, a baloldali ellenzéki összefogás pedig háborút hirdet a jobboldal, nem csak annak pártjai, hanem szavazói ellen is.
 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. október 19. 13:09
Volt olyan csata, ahol az volt az ígéret, leteszitek a fegyvert, és szabadon elvonulhattok. Pár métert. És lemészárolták őket.
tuapse
2021. október 19. 11:12
2006-óta a Fidesz folyamatosan harcban áll. Most, amikor az elnyomottak is kezdik felemelni a fejüket, békét kér. Vicces
zuriktodor
2021. október 19. 05:46
nyugodtan kijelenthetjük: ők gyűlölnek minket. ezt érzem mindenütt évek óta. karácsony csak elszólta magát, sok szavazójuk viszont alapra ilyen. tök nyugodtan kimondanak bármit, nem számít, hogyan leszünk majd másnap egymással, hogy megromlik tőle a viszonyunk. leszarják, a gyűlöletet jobban szeretik.
mokány
2021. október 19. 01:53
SZDSZ - es duma : pacifikálni , integrálni . A jakobinus házmesterek klubja tanítja be neki a mondanivalót .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!