A hvg és a 444 után a Szabad Európa is nekiment Márki-Zay Péternek

2021. december 30. 16:20
A Szabad Európa szerzője azt nehezményezi, hogy az ellenzék az előválasztás után „elcsendesült”, és hogy „újra a kormány diktálja a tempót”.

„Az előválasztás óta nem tudja visszaszerezni a figyelmet az ellenzék” címmel közölt egy cikket a Szabad Európa portál. Szerintük „több olyan ismert és aktuális ügy van ma Magyarországon, amelyekbe egyenként is belebukhatna a kormány”, viszont a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki kampány

az egyébként sikeres előválasztás után elcsendesült, nem tudta átvinni ezeket a közbeszédbe”.

A cikkben a Szabad Európa szerzője azt taglalja, hogy a Google keresési adatai alapján október 23-ától kezdve gyakorlatilag végig Orbán Viktor vezet, mint a „legtöbbet keresett” pártvezető.

Nem ez az első kritika

Az elmúlt hetekben több kritika is megszületett Márki-Zay Péter kapcsán. A 444.hu portál kifejtette, hogy amíg az ellenzék csak vitatkozik, a Fidesz egyre erősödik. A Századvég kutatása szerint is folyamatosan csökken Márki-Zay népszerűsége. Már mínusz húszpontos a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága, ami októberben még csupán mínusz öt pont volt – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

A Medián kutatása szerint

a magyarok közel kétharmada Fidesz-győzelemre számít 2022-ben.

Még az ellenzéki szavazók harmada szerint is Orbánék nyerik a tavaszi választásokat. A szavazókorú népesség körében 5 százalékos Fidesz-előnyt mért a Medián, a kutatásból pedig az is kiderül, hogy jelen pillanatban bejutna a parlamentbe az MKKP is.

Kapcsolódó

A 444 és az Amerikai Népszava után már a hvg is Márki-Zayt kritizálja
Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt hetekben ki mindenki ment neki az ellenzéki oldalon belül a közös miniszterelnök-jelöltnek. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés