Újragondolt Volksbund, szivárványos verzióban

2021. december 10. 12:01

Kacsoh Dániel
Mandiner
Örömmámorban úszik és hűségesküt tesz az Európa ideológiai átnevelésére és föderalizációjára bejelentkező német kormánynak Cseh Katalin.

Cseh Katalin vigyázó szemeit Berlinre veti. A Momentum politikusa – miközben egykori családi cégénél az adóhatóság munkatársai kutakodtak – lelkes közleményt adott ki az új német kormány beiktatása kapcsán.

A héten tette le a kancellári esküt a szocdem Olaf Scholz, de színesre sikeredett kabinetének újbalos programját már korábban megismerhettük. Ingyenes abortusz, tb-támogatott nemváltoztatás és a melegházasság kötelező elismerése minden EU-tagállamban – csak néhány példa a koalíciós szerződésből, amiben megtalálható az is, hogy a „több haladást” akaró kormánypártok támogatnák a fogamzásgátló szerek „minden nem” számára történő fejlesztését. Bármit is jelentsen ez.

A meglódult vadliberális fantázia nyomán lesz még nemzeti akcióterv a „szexuális és nemi sokféleség elfogadására és védelmére”, a transzneműek nemátalakító beavatkozásait pedig teljes egészében az állam fedezné. A német kormány bevállalja annak kimondását is, hogy az Európa jövőjéről szóló diskurzusnak egy „föderális szövetségi állammá való alakuláshoz” kellene vezetnie, hovatovább a német érdekeket az európai érdekek fényében definiálnák, leépítenék a nemzetállami kompetenciákat, s uniós forrásokat vonnának meg a „renitensektől”.

Ez így tehát az Európai Egyesült Államok víziója, deklaráltan német vezetéssel,

hiperprogresszív ideológiai alapvetések mentén. S miközben a jelszavak és az „értékek” újak, a koncepció és a lépték nagyon is ismerős a történelem szerencsétlenebb időszakaiból. Berlin ismét bejelentkezett Európára.

És Cseh Katalin mégis lelkes. Valahol érthető. „Bízom benne, hogy közösen dolgozhatunk majd egy olyan erős Európai Unióért, ami megvédi a jogállamiságot és a közös, európai értékeinket mindennél fontosabbnak tartja” – jelentkezik szolgálatra a Momentum EP-képviselője. Aki annak is örvend, hogy kormányra került eszmetársai szakítani terveznek Angela Merkel azon gyakorlatával, amely a „gazdasági érdekeket gyakran az értékek, a demokrácia és az emberi jogok védelme elé helyezte”.

Világos. Tehát miközben a világgazdaság változásai miatt, illetve az Egyesült Államok és Kína árnyékában az „öreg kontinens” egyre inkább visszaszorulóban van, a koronavírus-járvány nyomán történelmi léptékben adósodik el, (részben) a klímavédelem jegyében energiaválságot szabadít magára, kiszervezi vagy leépíti az iparát, Berlin mégis a „demokratikus értékek lábbal tiprói ellen” lépne fel. Ez a prioritás egy olyan Európában, ahol már évtizedek óta demokratikus úton megválasztott kormányok igazgatják a jogegyenlőséget és a hatalmi ágak szétválasztását jórészt alaptörvényi szinten deklaráló országokat. Kis túlzással „tombol” a demokrácia. Az emberi szabadság is soha nem látott mértékben érvényesül, szinte már nem maradt jog, amiért küzdeni lehetne – és akkor a német „haladárok” felfedezik a queereket, a transzokat, az ingyenes abortuszt és a föderalizációt.

A kihelyezett tagozat, az újragondolt szivárványos Volksbund pedig Magyarországon is tapsikol örömében.

Jelzésértékű, hogy nekik még Merkel is kevés volt. Pedig a papíron konzervatív Bundesmutti a zöldek nyomására önsorsrontó módon nekilátott bezáratni az atomerőműveket, utat engedett a melegházasság bevezetésének – nem is beszélve a Wilkommenskultur korszakhatárt jelző meghirdetéséről. Bevándorlás, melegjogok, klímavédelem – a tizenhat év után leköszönt kancellár szinte minden téren a liberális fősodor szája íze szerint kormányzott. De ennyi ezek szerint nem elég.

Egyszerűsítsük le: Cseh Katalin mámoros kommünikéjében a Magyarország szuverenitásának leépítését (is) célzó, ismét egyfajta birodalomban gondolkodó német kormánynak ajánlja fel politikai szolgálatait. Teszi ezt alighanem pártja nevében, sőt, akár mellé képzelhetjük az immár a szélsőjobbtól a liberálisokon át a szélsőbalig – Gyurcsány Ferenc dominanciájával – egységbe tagozódott ellenzéki formációkat is. Ez tehát a kormányváltásra készülők programja: idegen érdekek kiszolgálása és túlpörgetett ideológiai agymenések.

Pragmatizmus helyett fanatizmus, szuverenitás helyett globalizmus. Szolgatempó.

Nyitókép: MTI

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A német kormány végül is kimondta, hogy célja, nevezzék azt bárhogyan, a Negyedik Birodalom. Nyilván az ő vezetésükkel.

Jó cikk, találó párhuzam.

Amióta Merkelt lehallgatták, nincs mit visszasírni rajta. Attól kezdve nem hangoztatta, hogy a multikulturalizmus megbukott, és nem beszélt többé a Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő kereskedelmi övezetről. Viszont a migránsok már a görög határnál az ő képét mutogatták, hozzá fohászkodtak, hogy nyissa meg a határokat. Így többesszámban, nem csak a német határra érve. Ki tudja, mit tudtak NDK-s múltjáról.

Merkel egy kétfokozatú terv első részét képviselte, tönkretenni, eltéríteni, balliberális irányba tolni a CDU-t, rajta keresztül az európai kereszténydemokráciát. A németeket a jólét fejében arra ítélték, hogy örök bűnösök, örök vezeklők legyenek, hogy ennél fogva velük, Hitler után másodszorra végrehajtassák Európa tönkretételét. Nem akadt egy generáció sem, amelyik azt mondta volna, hogy elég volt, elődeik bűneihez nekik már nincs közük. Pedig mondhatták volna, hiszen ez az érv jön akkor, amikor kommunista generációk ma élő képviselőit azonosítják elődeikkel. De ez a németeknek nem járt, ugye, milyen érdekes? Így aztán, miután jók voltak nácinak, az NDK oldalon jók voltak kommunistának, most jók lesznek egy újabb birodalom alapideológiájához liberálnácinak is.

A kommunizmus pedig, ha már említetted, tovább él, mondjuk az Apró klánnal. Pedig, mint már említettem, ha a németek nem szabadulhatnak elődeik bűneitől, akkor ők sem szabadulhatnak. Mert a németek legalább nem a nácik által lerakott alapokon, kapcsolatokon építették az életüket, de Dobrevék még a nagypapa érdemei alapján csinálhattak karriert, tarthattak meg kapcsolatokat.

Nincs túl sok humorérzéked.
Gréta kartársnő kiválóan vonultatja fel a hazai széllibsik kliséit. Engem rendkívüli módon szórakoztat.

Az izraeli nagykövet, úgy, mint a többi külföldi politikus szintén átnyújtotta az elvárásokat tartalmazó listát.

...........................................felszopó barátom, már megint itt vagy a kisregényeddel? A pontozott részt szabadon kitöltheted, sok helyet hagytam, hogy mindet felsorolhasd.

Ugyan már.......a megoldás a titkosszolgálatoknál van. Magyarország mindig is alkalmas terepe volt az ügynöki beszervezéseknek, s ez semmit sem változott. Csak eddig a szolgálatok is diszkrétebben működtek, ma már a látszatra sem adnak. Miért is adnának? Amikor látják, hogy Kádár népe intelligencia szintje alkalmas tömegek befolyásolására, önnön, családjaik érdekeivel való szembefordításra, a balliberálisok kiszolgálására, az önfeladásra. Amíg itt van ez a buta goj tenger, MZP szavazói, addig az idegenek úgy mennek át a nemzet testén, mint kés a vajban.

Szerintem Türelemmel elszaladt a ló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés