Háborús bűnökkel gyanúsított egykori katonákat fogtak el Boszniában

2021. december 7. 12:36
Háborús bűnök gyanújával öt egykori bosnyák katonát fogtak el a hatóságok Bosznia-Hercegovinában kedden – közölte a Klix.ba boszniai hírportál.

Azzal gyanúsítják őket, hogy az 1992-1995-ös boszniai háború idején szerb nemzetiségű civilek ellen követtek el háborús bűncselekményeket a Szarajevóhoz közeli Hrasnica faluban. Az ügyészség közleménye szerint az elfogottak legalább nyolc ember haláláért felelősek, valamint a gyanú szerint több mint száz civilt tartottak fogva és kínoztak meg.    

Az akciót a szerbiai nyomozó szervekkel közösen hajtotta végre a boszniai nyomozó hivatal, az áldozatok egy része ugyanis már Szerbiában él.    

A múlt héten a boszniai rendőrség tizenhat, háborús bűnökkel gyanúsított egykori szerb katonát fogott el, mert a gyanú szerint bosnyák és horvát civileket gyilkoltak meg, valamint több száz embert tartottak fogva illegálisan a háború idején. A boszniai háborúban mintegy százezren vesztették életüket, és több mint egymillió embernek kellett elhagynia otthonát.

(MTI)

Fotó:OLIVER BUNIC / AFP

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 16 gyanúsított szerb után gyorsan találtak 5 bosnyák gyanúsítottat is.
Kommunista gyanúsítottat mikor találnak? Vagy adnak nekik még további haladékot, nehogy diszkriminálják őket bűnösség ügyben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés