Hangfelvételen beszélnek arról, hogy már a politikai döntéshozók is belementek a Városháza eladásába

2021. november 12. 11:23
Újabb hangfelvétel cáfolja Karácsonyék korábbi állítását: a főváros politikai döntéshozatala még 2021 májusában is a Városháza eladása mellett lehetett. Korábban Karácsonyék azt mondták, 2020 novemberében elvetették az ötletet.

A főváros értékesítené a Városháza telkének jelentős részét, valamint az épületeket, a terület maradék részén pedig egy új épületet húzna fel a városvezetés számára – ez derüli ki egy pénteken kiszivárgott hangfelvételből.

A teljes tagadásától odáig, hogy Karácsonyék csak „tanulmányt” készítettek

Habár a Karácsonyék korábban fake newsnak (álhírnek), szánalmas, „minden ténybeli alap nélküli” dolognak titulálták a Városháza eladásával kapcsolatos híreket, egy szerdán nyilvánosságra került felvétel kommunikációs fordulatra kényszerítette a főváros balliberális vezetését.

Karácsonyék szerda óta már azzal védekeznek, hogy csak „tanulmányt” készítettek, amikor a Városháza eladásáról tárgyaltak, és a fővárosi kabinet 2020. november 26-i ülésén arra jutottak, hogy a Városháza ingatlana maradjon a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában.

Ismét hangfelvétel cáfolja a főváros vezetését

Ezzel szemben a pénteken nyilvánosságra került videóban szereplő álarcos alak azt állítja, hogy

az új felvételen hallható beszélgetés 2021. május 5-én, 14 órától zajlott,

a főváros vagyonkezelőjének Attila úti épületében. A felvételen a korábbiakhoz hasonlóan Barts J. Balázs, valamint Gansperger Gyula és Berki Zsolt hallható. Barts J. Balázstól,

a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójától elhangzik, hogy bár őt is meglepte, a főváros politikai döntéshozatala a Városháza eladása mellett van.

Mint a hangfelvételen fogalmaz: „ha van érdeklődő, akkor adjuk el az egész épületet”, de hogy ne legyen nagy a támadási felület, a városvezetés nem hagyná el a központot, csak az épületet adná el.

A beszélgetés ezen része pontosan így hangzott el: „– És a reakció az volt meglepő módon, hogy a legjobban ez tetszett a döntéshozóknak. Hogy ne menjünk el innen, mert ez egy túl nagy támadás, hogy kimegyünk a központból. Ez számomra nyilvánvalóan most a legjobb telke, legjobb beépíthető telke a fővárosnak.(...) És ha van érdeklődő, akkor adjuk el az egész épületet, (...). Azt akarom csak mondani, hogy amit a Gyula mondott, hogy a politikusok itt tartanak”.

Hozzátette: „Ez így nézne ki körülbelül. Tehát van egy régi városházánk és mellé épül valami új.

Erre az volt a mondás, hogy az lehet! És akkor ez a döntés született.”

Az főváros vezetését tehát ismét cáfoló felvétel teljes hosszában az alábbiakban hallgathatja meg:

***

Bár Karácsony Gergely szerint „nincs Városháza-ügy”, a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. A Mandiner arra vállalkozott, hogy összefoglalja: mit lehet tudni a hazai sajtóban egyre nagyobb nyilvánosságot kapó fővárosi ingatlanügyekről. Az eseményeket, nyilatkozatokat igyekeztünk időrendben összefoglalni, hogy olvasóink a lehető legpontosabb képet kapják a történések láncolatáról.

 

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 287 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szar van, Gelgő!

Amúgy a telex-ről elérhető az igazoló jelentés. (Szegény Gál J.-nek állandóan írni kell!)
Abban még nagyon mást állít az igazgató úr arról, hogy mi hangzott el.

Hoppá, hoppá, hoppá.

Na jó, ez már tényleg védhetetlen.

A Vagyonkezelő vezére teljes egyértelműséggel beszél arról, hogy megvan a politikai döntés a Városháza eladásáról.

Karácsony ezt tagadta váltig.

Game over.

Jaja, megint újratervezés van. :))))

Gelgőt nem kellett elásni, magát ássa el rendesen.
(Szerintem annyit kellett volna tennie, hogy kiáll az elején, azt mondja, hogy megvizsgáltuk az eladás lehetőségét, beszélgettünk befektetőkkel. De csak ennyi történt. A hazudozása azonban azt támasztja alá, hogy komoly mutyira készültek.)

Kurvajó ez a Pegazus kémszoftver!
Még, még, még!
Rogánt is, a többit is, mind az összes gazembert a Parlamentből!

Érik Klára főpolgármesterségi indulása.

Nem sok szó esett róla, de Tarlós egy tegnapi interjúban kétszer is megemlítette azt, hogy az előző hangfelvételen elhangzott, a vagyonkezelő igazgatója a kabinet elé vitte a kérdést. Úgy tűnik, most ez is nyilvánvaló lett.

Továbbá most ebben az ügyben aktuális lesz ez is:

"És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre."


Tehá még egyszer:
"fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés