A fővárosi vagyonkezelő társaságában beszélnek a Városháza eladásáról, és arról, hogy a választások után szétrombolnák a közparkot

2021. november 9. 18:25
A felvételen még Karácsony egyik fő választási ígéretéről, a Városháza elé tervezett közparkról is szó esik: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Kedden délután a vasárnapihoz hasonlóan rejtélyes címről érkezett videó több szerkesztőségbe. Ismét az Anonymus-maszkot viselő alak jelentkezett be, aki azt ígérte, ezúttal egyértelmű bizonyítékot ad arra, hogy bizonyos üzleti körök elkezdtek dolgozni a Városháza eladásán. A hangfelvételen Karácsony egyik fő választási ígéretéről, a Városháza elé tervezett közparkról is szó esik: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Karácsony korábban cáfolt

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester cáfolta az Index információját, miszerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök megtették az első lépéseket a főváros legértékesebb ingatlana, a Városháza eladása érdekében.

Karácsony azt mondta: „nincs Városháza-ügy.”

A vasárnap is jelentkező, Anonymus-maszkos alak azonban újabb rejtélyes videót küldött a sajtónak, amelyben minden kétséget kizáróan az hallható, hogy az érintettek a Városháza értékesítésének előkészítéséről beszélgetnek.

„3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk”

A napvilágot látott felvételen a tervezett adásvétel előkészítéséről négy férfi beszélget, köztük Barts Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Amit bemutatnék [...] az a régi Városháza épülete. És az előtte lévő, tehát a telek teljes egészében, ami a projektben van. Ez 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk”  – kezdődik a hanganyag, amelynek szereplője nemcsak arról beszél, hogy eladnák a Városházát, hanem arról is, hogy az elképzelés megjárta a Karácsony-vezette kabinetet. A felvételen még az is elhangzik, hogy beszélők tervei szerint „a tűzoltóságot tehermentesen” adják el. Hozzáteszik azt is: „a tűzoltóság benne lesz az új épületben”.

Lehull a lepel a beszélő kilétéről is

Barts Balázs vagyok, de ugye a Gyulát meg Zsoltot ismerem” – hangzik el a felvételen. Kiderül tehát, hogy az egyik szereplő nem más, mint Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója.

A bemutatkozásnál említett másik férfi feltehetően az a Berki Zsolt, aki a Városháza feltételezett eladására szerződő Northern Rock Kft. tulajdonosa. Az Anonymus-maszkos alak által közzétett felvételen említett harmadik férfi feltételezhetően az a Gansperger Gyula, aki egy korábbi hanganyagon arról beszélt, hogy Berki Zsolt segített neki elintézni egy ingatlanvásárlást a fővárosnál. Az újabb hangfelvétel tehát bizonyítja, hogy Gansperger Gyula és Berki Zsolt is kötődik Barts J. Balázshoz, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjéhez.

Ez lenne a sorsa Karácsony egyik fő választási ígéretének

A szereplők beazonosítása után

szóba került Karácsony egyik fő választási ígérete, a Városháza elé tervezett közpark is: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Ha mi döntenénk, akkor így csinálnánk, de ugye van itt, van itt három kib***ott dátum. ’22-ben parlamenti választás, ’23-ban százötven éves lesz Budapest, és ’24-ben meg önkormányzati választás. Hát ki az a barom, aki megcsinálja a homlokzatot itt, aztán mélygarázst épít, aztán parkot csinál, aztán elkezd építeni?” – halljuk Barts J. Balázs hangját. Mire a beszélgetés negyedik, meg nem nevezett szereplője – aki feltehetően a potenciális vevőt képviseli – visszakérdez:

Azért csinálunk egy közparkot, hogy egy év múlva szétromboljuk?”

Nem. Azért csinálunk egy közparkot, mert megígértük, hogy csinálunk közparkot” – hangzik a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója válasza, majd azt halljuk, hogy egy másik, Gansperger Gyuláéra emlékeztető hang közbeveti:

Nem a saját pénzéből csinálják.”

A hangfelvétel utolsó részében Barts J. Balázs a következőket mondja: „Én azt tudom mondani, hogy a szerzői jogra hivatkozva meg tudom kerülni a közbeszerzést. Akkor villámgyorsan csináltatok velük erre egy tervet. Amit villámgyorsan megközbeszereztetek, hogy mire parkot kell itt építeni, addigra már alatta legyen 250 parkoló. Pillanat. És akkor, hogyha eljutunk idáig, ha a kiírás már úgy szól, a parkkiírás, hogy a két elképzelt szárny helyére ne kerüljön fa és semmi. Tehát mint későbbi terület álljon rendelkezésre. És ha mindez megépül, akkor utána itt, ezen a sarkon meg lehet építeni az új Városházát. Tudod organizálni a többi területről, persze a parkot szétcseszed, az egy másik kérdés. Azért van ez ’24-ben egy ilyen mondás, hogy akkor kiderül, hogy van-e kellő bátorság, vagy sem”.

A fővárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos legfrissebb hangfelvételt az alábbiakban hallgathatja meg:

 

Összesen 328 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hoppá, hoppá.

Mondom, nem véletlen, hogy KamuGeri facebookja három teljes napra elnémult. Ilyen még sosem fordult elő.

Ez most elég gyengére sikerült, de megértelek. Karácsony is csak várja, hogy valaki mondja meg, mit írjon a Facebookon? Mert úgy tűnik, hogy a háta mögött folynak a dolgok, jó esély van rá, hogy nem tud róla. Őt elküldték miniszterelnök jelöltet játszani, addig elrendezték, amit kellett, aztán kivették a műsorból, és most néz a szerencsétlen, mi is folyik a háta mögött.

Hány, meg hány , valamikor sokat magasztalt ember már a feledés zsákmánya! S hányan régóta eltűntek már, akik őket magasztalták! /Marcus Aurelius/

Gergő elkövette azt a hibát, hogy pályája elején nem kereste fel Pythiát......

Csak szólok......dőreség lenne azt hinni, hogy az ilyen korrupció gyanús ügyletek megingatják a fővárosi lakótelepeken élő embereket. Nem, Ők megingathatatlanul hisznek a balliberálisok tisztaságában, erkölcsi feddhetetlenségében. Lásd például Kispest esetét. Meggyőződésük, hogy a fővárost tiszta kezű, az oligarchák világát messze elkerülő emberek irányítják, s mindez a Fidesz mesterkedése.

Na te hülye, egyszerűen unom az ostoba hazudozásodat.

X

Gelgely, téged meg akarnak buktatni az elvtarsaid. Pakolj, mielőtt előkerül az ásó.

Én legjobban ezen a primitív beszédmódon csodálkozom. Ezek egymás között sem tudják elmondani világos és egyenes mondatokban, hogy mit szeretnének.

Azért a költő óriás, Radnóti Miklós haláláról is megemlékezhetne a mandiner........

Kíváncsi voltam, hogy önkritikát gyakorol a baloldali B-közép, akik a múltkor azzal védték Karácsonyt, hogy hát "nincs is semmi bizonyíték, az a szerződéstervezet csak egy fecni, olyat bárki tud írni".
Látom, hogy továbbra is megdolgoznak a pénzükért, védik a védhetetlent, a tényektől mit sem zavartatva. Egész jó bolsevik alapanyag lennének :)

Most elképzeltem, ahogy Karácsony, immár főpolgármesterként rájön arra, hogy Tarlós, aki már nincs hivatalban, majdnem eladta alóla a Városházát az ő működési ideje alatt. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés