Rejtélyes hangfelvétel jelent meg a fővárosi ingatlanügyekről

2021. november 7. 16:59
A felvételen egyértelműen, jól hallhatóan megnevezték a Városháza eladás kapcsán hírbe hozott Berki Zsoltot.

Újabb részletek láttak napvilágot a Városháza eladása kapcsán. A videofelvételen ugyanaz az álarcos alak, Anonymus beszél, aki a Cseh Katalin körül a nyáron kialakuló céges botrányhoz is megannyi információt osztott meg a közvéleménnyel.

A videón szereplő alak ezúttal Berki Zsolt kapcsán játszott le egy hangfelvételt. Berki annak a Northern Rock Kft.-nek a tulajdonosa, amely az Index által nyilvánosságra hozott szerződés szerint megbízást adott a Városháza eladására. 

Az álarcos által vasárnap bemutatott hanganyagon két férfi beszélget, az nem derült ki, hogy kik ők pontosan. Egyikük azonban egyértelműen, jól hallhatóan megnevezte Berki Zsoltot, és részletesen elmondta, hogy Berki közreműködésével hogyan jutott hozzá korrupciógyanús körülmények között a fővárosi önkormányzat egyik ingatlanához.

Az esetet elmesélő férfi világossá tette azt is, hogy az ingatlanvétel 2019 után, már Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történt.

Anonymus az állítások súlyát tovább erősítve megadta a szóban forgó ingatlan helyrajzi számát.

Karácsony eddig cáfolt

A Városháza eladásának hírét az Index robbantotta ki. A főpolgármester erre úgy reagált, hogy a portál „fake news kampányt” folytat, azt állította, nincs „Városháza-ügy”, a napokban pedig bejelentette, feljelentést tesz„hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát”.

Érdemes megemlíteni, hogy Kerpel-Fronius Gábor, valamint Gy. Németh Erzsébet tagadta, hogy ismernék Berki Zsoltot, akiről a felvételen szó esik. 

A teljes felvétel alább hallgatható meg:

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamit félreértesz. Ez nem a tolvaj, mint a Cseh Kata ügy indításakor sem ő volt Cseh Kata.

Pontosan.
Meg hát az országos választás szempontjából KamuGeri már nem is igazán tényező.
Viszont KamuGeri
a) tényleg elképesztő gyengeséget mutatott ezzel a Monty Pythonba illő önlábonlövéssel,
b) közben még durván magára is haragította a moslékellenzék messze legerősebb szereplőjét.

Rá volt írva a csomagolásra, hogy kizárólag terroristák ellen?
Amúgy meg Soros ügynökei terroristák.

Kezdem azt hinni, hogy Feri a vasállarcos. Vagy a Piri néni.

Az egész sztori Gogol, A revizor című darabját juttatja az eszembe. Egy revizor érkezése elkelne a Városházán is. Többször láttam a darabot, ami Miklós cárt is megnevettette. Azt mondta, hogy: "Ilyen jót még nem nevettem, mint ma este."

Bennem a legmélyebb nyomot G.Tovsztogonov, a világhírű, anno leningrádi rendező 1973-as Nemzeti Színház-i produkciója hagyta. A polgármester Kállai Ferenc volt, az ál-revizort Szacsvay László alakította.

Tovsztogonov produkcióján nem nevetett senki sem. Hlesztakov helyett a Polgármestert avatta a darab főhősévé. Rajta keresztül mutatta be a korrupt, képmutató testületet, a hozzájuk kapcsolódó urakat. A revizor kísértete egyenesen a Polgármester sötét tudatába érkezik, a hír hallatára megdermed, összeomlik , a haját tépi, üvölt, szinte kifeszíti magát bűnei keresztjére.

Elővettem Galsai Pongrác e darabról írt akkori kritikáját, kétszer is újraolvastam, nem lehet vele betelni. Karácsony, a Városháza egy új Gogolért kiált.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés