Karácsony Gergely feljelentést tesz a Városháza értékesítésének ügyében

2021. november 05. 11:12

„Láthatóan folytatja a fake news terjesztését az Index” – fogalmazott a főpolgármester.

2021. november 05. 11:12
null

Közösségi oldalán reagált Karácsony Gergely arra az általunk is szemlézett hírre, miszerint már szerződést is kötöttek Karácsonyék a Városháza eladására. Az Index birtokába jutott szerződés szerint már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő céget, hogy vevőt keressen Budapest Főváros Önkormányzata valószínűleg egyik legértékesebb ingatlanára.

Karácsony posztjában azt írta: ingatlanközvetítőt a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanok értékesítésénél, „azokat a saját, 100%-os tulajdonú vagyonkezelője bonyolítja le”.

Szánalmas dolog, hogy az Index főszerkesztője minden ténybeli alap nélkül a Fővárosi Önkormányzatnak tudja be egy kényszertörlés alatt álló cég papírfecnijét”

– írta a főpolgármester. Megismételte korábbi állítását, miszerint sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, és, mint fogalmazott, annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott. 

Karácsony Gergely bejegyzését azzal zárta: feljelentést tesz, „hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát”.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. november 06. 00:02
A törvény azt mondja ki, hogy mi lehet törzsvagyon. Azt nem lehet megterhelni, ergo. nem lehet végrehajtani. Nem lehet az önkormányzatot/polgm.hiv-t kilakoltatni. Tudom, voltam képviselő. Mi előtt végrehajtanának valamit beteszed a törzs vagyonba és nincs végrehajtás. A törvény egyrészt korlátozza, hogy ne lehessen minden fedezetet elvonni, másrészt egy féket tesz be a vagyon felélés ellen. AZ önkormányzat minősített többséggel dönt a törzs vagyonról.
Tatulus
2021. november 05. 22:16
Nyilvánvalóan Orbán a fő felelős! Már a Városházára is rátette a kezét - vagy talán a Mészáros? Amúgy erősen kamu a dolog, a Városháza nem az éppen aktuális képviselőtestület vagyona, így nem is adhatták el. A háttérben vélhetően vagy kamuzás, vagy valamiféle aljas pénzszerzési lehetőség van, netán alibi megbízás egy cég számára!
linglong
2021. november 05. 18:57
Már nekem be se jön a mostani bejegyzése Karigerinek, ez van helyette: "Ez a tartalom jelenleg nem érhető el. Ez általában olyankor fordul elő, amikor a tulajdonosa csak kisebb csoportnyi emberrel osztotta meg, megváltoztatta a láthatóságát, vagy törölték" ----------- Közben rájöttem hogy teljesen letiltott a demokrata csúszómászó ezért nem látom már az oldalát se. :D
Petykabá
2021. november 05. 18:00
Ja hát most elképzelem, hogy egy újságíró kap egy ilyen tippet, hogy eladják a Városházát: - Ááááá biztos nem, ezzel nem foglalkozok. IQgeri szerint egy újságírónak ezt kellett volna reagálnia...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!