Ma 18 éve annak, hogy megalakult a Jobbik

2021. október 24. 16:41

Jakab Péter
Facebook
Azt hiszem a néppárti Jobbik felnőtté vált: a nemzet egészét kívánja képviselni.

„Én 2010-ben csatlakoztam a mozgalomhoz. Emlékszem, az előző évben, 2009-ben 3-szor kérvényeztem egyszerű miskolci tanárként a felvételemet, mire szóba álltak velem. Volt olyan jelentkező, aki az elsőnél feladta, én viszont úgy voltam vele, ez biztos valami kitartáspróba, hogy ide csak olyanok jelentkezzenek, akik soha nem adják fel. Én nem adtam fel, és a Jobbik se. Sőt! Az évek alatt felnőttünk a feladathoz. Akkor, amikor csatlakoztam, úgy éreztem, egyfajta dackorszakot él át a párt. Erősen tiltakozott a fennálló rendszer ellen, hangosan kiáltotta világgá a ki nem mondott problémákat, de azokra nem mindig adott jó válaszokat.

Aztán az évek múlásával, egyre kiforrottabb szakmaisággal jelentünk meg a nagypolitikában. De mégsem értünk meg a feladatra, az ország kormányzására. A fiatalos hév ugyanis azt mondatta velünk, hogy majd mi egyedül megmutatjuk. Majd mi egyedül megváltjuk a világot. Nem fogunk össze senkivel, mert mi vagyunk a megoldás. 

Mára pedig megértettük, hogy nem. Nem mi vagyunk a megoldás, hanem az összefogás. És igen, mára képessé váltunk arra, hogy leüljünk a másikkal, hogy megvitassuk a közös dolgainkat. Képessé váltunk arra, hogy kompromisszumokat kössünk egymással a nemzetért. És ezért váltunk képessé arra is, hogy hamarosan kormányozzuk ezt az országot, veletek közösen.

Igen, azt hiszem a néppárti Jobbik felnőtté vált. 18 évesen felnőttünk ahhoz a feladathoz, amit a 2003-as Alapító nyilatkozatban is lefektetettünk: a Jobbik a nemzet egészét kívánja képviselni. Mert közös a hazánk, és csak közösen tudjuk jobbá tenni.”

Fotó: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jobik nem néppártivá vált, hanem Jakab vezetése alatt végképp megnyomorodott. Egy jellegtelen, ki-tudja-micsoda torszülött képződmény.

Nincsenek már szavak...

(Azért egy időutazás keretében ezeket szívesen megmutatnám mondjuk 2009-ben vagy 2012-ben vagy 2014-ben a sok nagypofájú jobbikosnak...)

De ha már szádra vetted a Jobbik 2003-as Alapító Nyilatkozatát (emlékeztetőül: még előtte vagyunk Őszödnek, a rendőrattaknak, szinte az egész 2002-2010-es ballib rombolásnak!), te PATKÁNY, akkor idézzünk belőle:

"Míg a kommunista rezsim nyíltan rombolta, addig most - a média uralta többpártrendszer alatt - a hálózat burkoltan igyekszik szétzilálni a természetes emberi közösségeket, a nemzeti identitást, a történelmi egyházakat, a lokálpatriotizmust, a családokat. A jelenlegi politikai garnitúra behódolt a világot uralma alá hajtó globalizmusnak, amely óriási anyagi forrásokat biztosít tradicionális értékeink fellazításához, egy ultraliberális, ún. nyitott társadalom megvalósításához."

"Elfogadhatatlan számunka az az uniós tagság, amely nemzeti függetlenségünk végzetes megcsonkításával jár!"

"Valljuk, hogy nemzetünk erkölcsi megerősödése csak a krisztusi tanításon alapulhat, és ehhez a magunk eszközeivel politikai pártként hozzá is akarunk járulni. Ebben a megújulásban kiemelt szerep hárul keresztény közösségeinkre, egyházainkra, amelyek évszázadok óta, jóban és rosszban egyaránt bizonyították, hogy nemzetünk végső lelki, szellemi és kulturális bázisául szolgálnak."

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom nemzeti párt, amely politikai alapjait a nemzeti érték- és érdekvédelemre fektette le. Ezért szállunk szembe azzal az egyre nyíltabb törekvéssel, amely felszámolná a nemzetet, mint az emberi élet alapvető közösségét. A globalizmus és a fogyasztói társadalom korában egyre sürgetőbb, hogy az elszakított területek magyarságával valóban egy nemzetet alkossunk, hogy nemzeti összetartozásunkat - határokon innen és túl - szorosabbra fonjuk, és annak éltető erejével megismertessük a felnövekvő generációkat."

"Csalódottsággal figyeltük az 1990 után alakult pártok gyors elhasználódását, világnézeti vargabetűit, köpönyegforgatását, korrumpálódását, kiüresedését. "

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból."


Ízlelgesd.
PATKÁNY!

Nem vette észre, hogy a jobbik már meghalt. Nem tudta megérni a 18-ik születésnapját.

a jobbik lehetett volna a kis kanaszgyerek, aki mikor a kis gomboc be akarja kebelezni, a becsi bicskajaval kihasitja.
de jakob rabbi jo messze eldobta a bicskat...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés