Facebook: Tízezer emberből csak öt találkozik gyűlöletbeszéddel

2021. október 18. 16:23

A Facebook egyik alelnöke, Guy Rosen szerint az elmúlt 9 hónapban 50 százalékkal csökkentették a gyűlöletbeszédet tartalmazó bejegyzések elérését.

2021. október 18. 16:23
null

Nehéz hetei vannak a Facebooknak, miután Frances Haugen, a cég volt termékmenedzsere, adattudósa belső dokumentumokat szivárogtatott ki a Facebook működéséről a Wall Street Journalnak  A szenátus kereskedelmi és fogyasztóvédelmi albizottságának meghallgatásán Haugen kongresszusi fellépést sürgetve arról beszélt: a Facebook és a tulajdonában lévő platformok ártanak a gyerekeknek, és elősegítik a társadalom polarizációját az Egyesült Államokban, a cég vezetői pedig nem hajlandók változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben – mondta kedden.

Válaszként a Facebook integritásért felelős alelnöke, Guy Rosen vasárnap blogposztban bizonygatta,  hogy a platformon terjedő gyülöletkeltő tartalmak az elmúlt három negyedév során 50 százalékkal kevesebb felhasználót értek el, így nem állja meg a helyét az a narratíva, hogy az általuk használt technológia nem elég hatékony.

Rosen kiemeli, hogy nem a törölt tartalmak mennyiségét kéne nézni, szerintük fontosabb, hogy milyen elérést generálnak az ilyen jellegű posztok. A mérések szerint a netezők 0,05 százalékát nézik meg a platformon terjedő ilyen tartalmaknak, ami azt jelenti, hogy tízezerből ötször jut el felhasználóhoz ilyen poszt.

Sosem leszünk tökéletesek, de a csapataink folyamatosan dolgoznak a rendszereink fejlesztésén, a hibák azonosításán, és az új megoldások építésén”

– írta.

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2021. október 19. 15:08
DE sok reklámmal szerencésre igen.
figyelő4322
2021. október 18. 23:14
Persze mi is az ún. "gyűlöletbeszéd?" A F@szbuk definíciója nem biztos, hogy azonos egy átlagos kommentelő definíciójával! A Dollár Papa cenzorai pedig biztosan nem értenek együtt a legtöbb taggal! Nekik az a gyűlöletbeszéd, ha valaki ellent mond a Great Uncle George, a jóakaratú filantróp kinyilatkozásainak! És ők a F@szbuk jóindulatú cenzorai! I rest my case...
rajgy
2021. október 18. 20:58
A legnagyobb szemétség az volt, mikor az operatőnőnek szégyenfalat csináltak a Facebookon, Áder, Orbán, és Kövér mind röhögtek a Jobbik volt operatőrén!
Dr. Greta Grünberg
2021. október 18. 18:53
Tovább kell dolgozni az algoritmusokon, rendíthetetlen morállal. Az egy ember is túl sok. A metaverse majd talán megoldást nyújt erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik