Harmadik menet. Persze, várjuk meg a nap végét

2021. október 17. 17:56

Bencsik Gábor
Facebook
Úgy tűnik Gyurcsány elveszítette az ellenzék vezérének posztjáért sok éve folytatott küzdelmét.

„Harmadik menet. Persze, várjuk meg a nap végét. De azért már most úgy tűnik, hogy a budapestiek megfogadták a Fidesz javaslatát, és a héten stop Gyurcsányt mondtak. Úgy tűnik, hogy a győzelem küszöbén, attól néhány centiméterre Gyurcsány Ferenc elveszítette az ellenzék vezérének posztjáért sok éve folytatott küzdelmét – vagy legalábbis a küzdelemnek ezt a menetét. Könnyen lehet, hogy mégsem ő lesz a kihívó. Úgy tűnik, hogy Budapesten ellenzékváltó hangulat van.

Pedig az előválasztás első körét Gyurcsány már az előkészítés fázisában megnyerte. A Jobbikkal kötött paktum eredményeképpen maximalizálta a képviselőjelöltjei számát, a miniszterelnökjelölti verseny első körét a felesége nyerte, és minden elő volt készítve arra, hogy a másodikban is győzzön, ehhez csak arra volt szüksége, hogy a biztosra vehető további két második körös, Karácsony és Jakab közül egyik se lépjen vissza.

A szocialisták már az előválasztás előtt elkezdtek átáramlani a DK-ba, és ha Dobrev nyer, a párt(vissza)egyesítés is karnyújtásnyira került volna, természetesen Gyurcsány vezetésével. Az LMP gyakorlatilag nincs, a Párbeszéd soha nem is volt, a Jobbik romokban, a DK maradhatott volna az egyedüli tényező. Ilyen helyzetben Márki-Zay az ő nem létező mozgalmával a fél fogára is kevés lett volna.

Jakab azonban elrontotta, a korábbi ellenséggel kiegyezve, ugyanakkor a saját, rosszul felfogott szerepét szélsőségesen túljátszva elvesztegette a szavazóit, lemaradt a második fordulóról, és ezzel utat nyitott a paktumon kívüli embernek, Márki-Zay Péternek. Ez nem volt benne Gyurcsány terveiben, nem is lehetett rá számítani.”

Fotó: Mátrai Dávid


 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te figyu, ez egyelőre NEKTEK alakul rosszul... két héttel ezelőtt még az összefogááááás diadalmenetének tűnt a dolog KamuGeri borítékolható pajzsra emelésével... most már az is benne van a pakliban, hogy szakad a mutatvány már április előtt.

Dobrev: tiszta szívből gratulálok Márki-Zay Péternek
http://www.atv.hu/belfold/2021..

Szerintem a Márki-Zay Péter mögött felsorakozott pártok jogosan követelnék, hogy tárgyalják újra az egyéni és listás mandátumokra való jelölést és vegyék figyelembe a mostani eredményt.

Az ellenzék hallgatott a FIDESZ-re. A STOP Karácsony, STOP Gyurcsány megvan. Igazából rögtön tisztább a levegő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés