Nőtársaim, érdemes lehiggadni

2021. szeptember 24. 19:02

Egyes nőtársak milyen hevesen képesek ilyen alkalmakkor kiteregetni legbelsőbb vágyaikat.

2021. szeptember 24. 19:02
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„A jeges rémület járta át a hazai feministákat a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs hírére: »hát tenyészállatnak néznek ezek minket? ki a méhemből!!!« – tört fel a sikoly az internet bugyraiból.

Mindig izgalmas látni, hogy egyes nőtársak milyen hevesen képesek ilyen alkalmakkor kiteregetni legbelsőbb vágyaikat. Mással ugyanis nehezen magyarázható, miért is asszociál egy szülőképes korú nő a »demográfia« és a »család« szóról rögvest arra, hogy személyesen neki haladéktalanul szülnie kellene – részemről egyáltalán nem érzek efféle nyomasztó kényszert attól, hogy Mike Pence odalép a mikrofonhoz a Várkert Bazárban.

Persze ilyenkor szokott jönni a magyarázat, hogy »ez most a bemelegítés, meglásd, következő lépésként be fogják tiltani az abortuszt«, csakhogy ez egyfajta permanens rettegés, amely kizárólag arra jó, hogy nőjogi aktivisták szétstresszeljék legszebb éveiket.

A Patent Egyesület például már 2011. márciusi sajtónyilatkozatában is biztosra vette, az alaptörvény elfogadása után jön az abortuszszigorítás, ám egy évtized távlatából erősen úgy tűnik, tévedtek. Mint ahogy 2014-ben is vaklármának bizonyult, hogy az Alkotmánybíróság magzatvédő elnöke most aztán tutira be fogja tiltani a terhességmegszakítást – nem tiltotta.

Fellélegezhet minden feminista: továbbra is jogszerűen vetetnek el évente körülbelül tízezer (azaz naponta 27) leánymagzatot.

Lehet, hogy lett volna köztük egy második Marie Curie, egy újabb Karikó Katalin vagy egy következő paralimpiai, világ- és Európa-bajnok Illés Fanni, de ezt sajnos már soha nem tudjuk meg.

Igaz, a feministáknak nem is annyira az a bajuk, hogy Mike Pence odalép a mikrofonhoz, hanem hogy még beszél is bele itt, Magyarországon, miközben az européerebb nyugat-európai államokban az efféle konzervatívok »egészen biztos, hogy tiltólistán vannak«. Szögezi le ezt egy olyan influenszer, aki néhány nappal korábban még a pécsi Pride színpadán hirdette a sokszínűség elfogadásának, sőt ünneplésének fontosságát, buzdítva a résztvevőket, hogy legyenek bátrak kiállni másokért. Majd amikor egy másképp gondolkodó konzervatív kiáll a születendő magzatokért, ugyanez a progresszív feminista méltatlankodik, hogy miért nyithatja ki a száját egy efféle életvédő csak úgy szabadon. Egy demográfiai konferencián.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2021. szeptember 25. 14:27
A korosztályom (70-80 évesek) tagjaival beszélgetve, régi emlékeket felelevenítve, tapasztalom, hogy nők mennyire keverik a dátumokat, eseményeket, személyeket. Ez kiválóan érzékelhető, ha pl. velem kapcsolatos dologról van szó. Kijavítani, csak felesleges vitát okoz, vagy sértődés az eredménye. Ezt is - biológusként s anatómiával foglalkozóként - szintén az eltérő agyműködésnek tulajdonítom.
rókabácsi
2021. szeptember 25. 09:38
tán ezek szeretik a nunájukat kiteregetni?
formaegy
2021. szeptember 24. 21:13
Feministák??????????? Ezek? Azt sem tudják mi az. Egy velejéig romlott, vergődő csürhe, akik hamarabb letérdelnek egy debella bűnöző nigger elé sz......, vagy kutyapózba elé, mint vizet innának ha szomjasok. Egy vergődő gyereknyomorító pedofilbuzi csürhe!
balbako_
2021. szeptember 24. 19:56
Lám egy picit nem figyelnek oda és máris 100 ezerrel több gyerek született és pride-n meg sincs tömeg. Mi lesz ebből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik