Nőtársaim, érdemes lehiggadni

2021. szeptember 24. 19:02

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Egyes nőtársak milyen hevesen képesek ilyen alkalmakkor kiteregetni legbelsőbb vágyaikat.

„A jeges rémület járta át a hazai feministákat a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs hírére: »hát tenyészállatnak néznek ezek minket? ki a méhemből!!!« – tört fel a sikoly az internet bugyraiból.

Mindig izgalmas látni, hogy egyes nőtársak milyen hevesen képesek ilyen alkalmakkor kiteregetni legbelsőbb vágyaikat. Mással ugyanis nehezen magyarázható, miért is asszociál egy szülőképes korú nő a »demográfia« és a »család« szóról rögvest arra, hogy személyesen neki haladéktalanul szülnie kellene – részemről egyáltalán nem érzek efféle nyomasztó kényszert attól, hogy Mike Pence odalép a mikrofonhoz a Várkert Bazárban.

Persze ilyenkor szokott jönni a magyarázat, hogy »ez most a bemelegítés, meglásd, következő lépésként be fogják tiltani az abortuszt«, csakhogy ez egyfajta permanens rettegés, amely kizárólag arra jó, hogy nőjogi aktivisták szétstresszeljék legszebb éveiket.

A Patent Egyesület például már 2011. márciusi sajtónyilatkozatában is biztosra vette, az alaptörvény elfogadása után jön az abortuszszigorítás, ám egy évtized távlatából erősen úgy tűnik, tévedtek. Mint ahogy 2014-ben is vaklármának bizonyult, hogy az Alkotmánybíróság magzatvédő elnöke most aztán tutira be fogja tiltani a terhességmegszakítást – nem tiltotta.

Fellélegezhet minden feminista: továbbra is jogszerűen vetetnek el évente körülbelül tízezer (azaz naponta 27) leánymagzatot.

Lehet, hogy lett volna köztük egy második Marie Curie, egy újabb Karikó Katalin vagy egy következő paralimpiai, világ- és Európa-bajnok Illés Fanni, de ezt sajnos már soha nem tudjuk meg.

Igaz, a feministáknak nem is annyira az a bajuk, hogy Mike Pence odalép a mikrofonhoz, hanem hogy még beszél is bele itt, Magyarországon, miközben az européerebb nyugat-európai államokban az efféle konzervatívok »egészen biztos, hogy tiltólistán vannak«. Szögezi le ezt egy olyan influenszer, aki néhány nappal korábban még a pécsi Pride színpadán hirdette a sokszínűség elfogadásának, sőt ünneplésének fontosságát, buzdítva a résztvevőket, hogy legyenek bátrak kiállni másokért. Majd amikor egy másképp gondolkodó konzervatív kiáll a születendő magzatokért, ugyanez a progresszív feminista méltatlankodik, hogy miért nyithatja ki a száját egy efféle életvédő csak úgy szabadon. Egy demográfiai konferencián.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Csak éppen a nő városi, a férfi jó eséllyel falusi, a nő diplomás, a társat nehezen találó férfinek pedig érettségije sincs. Egyikük minden társadalmi rétegvizsgálat táblázatának felső soraiban szerepel, jól keres, szép, tágas otthona van, magasan képzett, a másikról ugyanez nem mondható el.
"

Igen, a magasan képzett nők egy részére ez igaz lehet, de sok olyan nő van, aki szerez valami-, munkaerőpiaci értelemben haszontalan humán, vagy szociológia diplomát, aztán meg elmegy bolti eladónak. Ezek a nők is képzettek, de a tágas, kényelmes otthontól nagyon messze vannak.

Ugyanez fordítva is igaz. A falusi, kisvárosi férfiak nagy részének valóban nincs se diplomája, sokszor érettségije sem, viszont egy részüknek jó szakmája van, és relatíve egész jól keresnek.

Persze a bölcsész kékharisnyáknak ezek a férfiak nem elég jók, mert nincs diplomájuk, pedig egy vidéki autószerelő jobban keres, mint egy nagyvárosi, gender-diplomás bolti eladó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés