Soros György: Dollármilliárdokat önteni most Kínába tragikus hiba

2021. szeptember 7. 12:36
Valószínűleg pénzt veszít a BlackRock az ügyfelei számára, és ami ennél is fontosabb, kárt okoz az Egyesült Államok és más demokráciák nemzetbiztonsági érdekeinek is – írta az üzletember a Wall Street Journalba írt véleménycikkében.

A múlt hónapban a BlackRock lett az első olyan külföldi vagyonkezelő, amely teljes egészében saját tulajdonú befektetési alapot indított el Kínában, ezzel elsősorban a dinamikusan növekvő, 3,6 ezer milliárd dolláros lakossági piacot célozta meg – emlékeztetett a Porfolió. A Mandiner megírta, hogy Soros György pár napja Financial Timesban írt véleménycikkében is értekezett a kínai gazdaságról. Szerinte keserű ébredés vár mindazokra, akik külföldiként a mai Kínában ruháztak be, mert az ország első számú vezetője nyilvánvalóan nem ért a piacgazdasághoz.

Soros György szerint a BlackRock „olyan mértékben tesz különbséget az ország állami és magántulajdonban lévő vállalatai között, amely távol áll a valóságtól” – írja. 

A kínai technológiai szektort szabályozási szigorítások sorozata érte idén az állam részéről az utóbbi időben, ennek köszönhetően február óta közel 1 ezer milliárd dollár piaci érték semmisült már meg – emlékeztet a Portfolió. Soros a Financial Times hasábjain korábban arról is írt, hogy Kína legsérülékenyebb szektora az ingatlanpiac. Soros szerint „az ország az elmúlt két évtizedben egy hatalmas ingatlanboomon ment keresztül, ez azonban a végéhez közeledik”. 

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

 

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kínában piacgazdaság van, amelynek legfontosabb szereplője a kínai kommunista párt.

A kínaivírus pusztítása a világon: fertőzött 221,132,377, közülük meghalt 4,575,438 ember

Ebből kínai: fertőzött 107,250 ebből 4848 meghalt

Szerinted melyik ország csinálja a kínaivírust?????

A 31 évből azért 12-öt megvett nekik, ennyire futotta!

A probléma Soros bármely megszólalásával, hogy a manipulativitása miatt nehéz bármit névértékben venni tőle, hanem csak a hátsó szándékra gyanakodni. Gyuri bá semmit nem mond érdek nélkül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés