Biden szerint újabb merénylet várható Kabulban a következő egy-másfél napban

2021. augusztus 28. 22:24
„A parancsnokaink arról tájékoztattak, hogy egy támadás nagyon valószínű a következő 24-36 órában” – fogalmazott az USA elnöke.

„Nagyon valószínű”, hogy újabb merényletet követnek el a következő 24-36 órában a kabuli repülőtér ellen – figyelmeztetett szombaton Joe Biden amerikai elnök , aki hozzátette, hogy az Iszlám Állam(IÁ) terrorszervezet két fegyveresének életét kioltó amerikai légicsapás nem az utolsó volt.

Afganisztánban

továbbra is rendkívül veszélyes a helyzet, és a repülőtér elleni merénylet veszélye továbbra is magas

– írta közleményében az amerikai elnök, miután katonai és biztonsági szakértőkkel találkozott. „A parancsnokaink arról tájékoztattak, hogy egy támadás nagyon valószínű a következő 24-36 órában” – fogalmazott.    

A kabuli repülőtérnél csütörtökön elkövetett merényletnek több mint száz halálos áldozata volt, közöttük tizenhárom amerikai katona. A merényletre – amelynek az elkövetését az IÁ-hoz tartozó Iszlám Állam-Horaszán Tartomány vállalta magára – válaszul az Egyesült Államok légicsapást intézett a szervezet ellen Kelet-Afganisztánban. A dróntámadásban a terrorszervezet két tagja meghalt, egy harmadik pedig megsebesült.    

„Közöltem, hogy üldözni fogjuk a katonáink és ártatlan polgári személyek ellen támadó szervezetet, és ezt is tettük” – jelentette ki Biden. 

Ez a légicsapás nem az utolsó volt.

Tovább nyomozunk mindenki ellen, aki érintett volt ebben a gyűlöletes merényletben és megfizetnek a tettükért” – tette hozzá az amerikai elnök.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Stefani Reynolds

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek csak minden második merényletet tudják megjövendölni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés