Hadházy utánajár a Cseh Katalinhoz kapcsolódó ügyeknek

2021. augusztus 1. 10:13
A független képviselő elmondta a Klubrádiónak: semmilyen ellenállásba nem ütközött, amikor kérdéseket tett fel a cégeknek.

Hadházy Ákos elkezdte vizsgálni a kormányközeli médiában megjelent, Cseh Katalin momentumos EP-képviselőhöz kapcsolódó vádakat, és néhány héten belül meglesz az eredmény, számol a Megbeszéljük című műsoráról a klubradio.hu. A független képviselő elmondta: semmilyen ellenállásba nem ütközött, amikor kérdéseket tett fel a cégeknek. Hangsúlyozta: az ellenzék nem viselkedhet úgy, mint a Fidesz, utána kell járni az ilyen ügyeknek.

A kormánypárti média a Pegasus-ügy után nem sokkal felkapta, hogy a bennfentes.net nevű oldalon megjelent: Cseh Katalin és „a hozzá kapcsolható cégek” az utóbbi időben több mint 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást, valamint 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyertek el. A Fidesz az OLAF-hoz fordul.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt mondta: ha valaki, ő tudja, hogy működik a kormánypropaganda, hogyan tud tények nélkül hetekig tartó lejárató kampányokat folytatni. Mindenkit arra biztat, hogy ha ilyen cikkeket olvas, akkor legyen nagyon óvatos. Azonban hangsúlyozta: nem úgy kell viselkedni, mint a Fidesz, az ellenzéknek is utána kell járnia az ilyen ügyeknek.

Nagyon megnyugtatónak nevezte, hogy semmilyen ellenállásba nem ütközött, amikor kérdéseket tett fel ezeknek a cégeknek. Kapott válaszokat, amelyek újabb kérdéseket generálnak, de ígéretet kapott arra, hogy akármilyen szintig betekinthet az érintett projektekbe. A képviselő úgy látja, minden lehetősége meglesz, hogy elég részletesen ellenőrizhesse őket, amit meg is tesz. Reméli, hogy pár héten belül le is lehet zárni.

Szerinte az van a háttérben, hogy Cseh Katalin az Európai Parlamentben nagyon egyértelműen felhívja a figyelmet a magyarországi visszaélésekre az EU-s pénzekkel kapcsolatban – hangzott el a Klubrádióban.

Fotó: Szél Bernadett (b) és Hadházy Ákos (b2) független országgyűlési képviselők gratulálnak a Momentum Mozgalom mandátumot szerzett képviselőinek, Cseh Katalin EP-listavezetőnek (k) és Donáth Anna Júliának, a párt alelnökének, valamint a párt elnökének, Fekete-Győr Andrásnak a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.MTI/Illyés Tibor

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fogadunk, hogy mindent rendben fog találni?
Egyébként miért nem bizza a vizsgálódást az erre szakosodott szervekre, nekik apparátusuk is van?

,,A képviselő úgy látja, minden lehetősége meglesz, hogy elég részletesen ellenőrizhesse őket, amit meg is tesz. ,,

Ezzel az a nagy probléma, hogy Hadházynak hiányzik a szakmai tudása és gyakorlata. A hitelessége pedig már régen elkopott.

Persze, hogy csendben van Hadházy.
Mert ő is azt hangoztatta, hogy csa fideszes oligarchák nyerik el.pályázaton az EU-s pénzeket.
Ha szabályos a pályázat akkor Cseh Katalin cégei is nyerhettek. Nincs ebben semmi. Egy gyurcsányistának mondtam, hogy ha nyertek akkor sem lesz semmi a szabályos pályázókkal, hiába irígy vagy.
Itt sem az a baj, hogy Cseh Katalin cégei nyertek hanem az hogy hiteltelenné tette önmagát.

Ákos, ezzel majd trafik mutyi tényfeltárása után fogsz végezni?

Hadházy, a házi népi ellenőrzési bizottság.

Vagyis egy svájci cég eus/magyar támogatással jutott egy milliárdos
értékű vagyontárgyhoz. Gondolom ez egy speciális felzárkóztatási
program hátrányos helyzetű svájci régiók számára. De miért kell ezt
ilyen bonyolultan csinálni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés