Az OLAF-hoz fordul a Fidesz Cseh Katalin ügyében

2021. július 29. 18:26
Deutsch Tamás szerint ismét kiderült, hogy a momentumos politikust csak a pénz és a hatalom érdekli.

A Fidesz szerint Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak – mondta Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt EP-képviselője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Hová tűnt Hadházy Ákos?

A fideszes politikus nyilatkozatában először feltette a kérdést, „hová tűnt Hadházy Ákos?”. A „maga által kiagyalt kamuügyek” feltárásában évek óta „fontoskodó” politikus hallgat „a méhlegelőn”, ahogy „a modernek és progresszívek” nevezik a gazt és a parlagfüvet. Eközben napok óta egyre súlyosabb kérdéseket vet fel egy valódi botrány, Cseh Katalin ügye – jelentette ki Deutsch Tamás. Hozzátette: nem is kellene Hadházy Ákosnak a világ végére mennie, hogy feltárhasson, elég lenne körülnéznie a sajátjai körében, a Momentum háza táján.    

„Cseh Katalin a Momentum nevű baloldali szivárványkoalíciós párt politikusa EP-képviselőként évek óta egyetlen dologgal foglalkozik, minden energiájával a saját hazája ellen dolgozik. Óriási vehemenciával áskálódik Magyarország és a magyar emberek ellen” – fogalmazott. Hozzáfűzte: Cseh Katalin mindennel kapcsolatban korrupciót, visszaélést, pénzlenyúlást kiált, ezzel vádaskodik.    

A fideszes politikus közölte:

„akasztják a hóhért, Cseh Katalin lelepleződött.” 

Kiderült, hogy amit a magyarok tíz- és százezreiről folyamatosan hazudott, azt valójában ő maga csinálta. „Umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás” – mondta Deutsch Tamás.    

Deutsch Tamás kijelentette: egy Cseh Katalin által vezetett cég és a Cseh család üzleti köre a hazai forrásokat és az uniós támogatásokat „rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként” működött, ennek érdekében telephelyeik névleges áthelyezésével ügyeskedtek. Kiderült az is, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amely a 2024-es magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert uniós támogatásokat. Úgy vezette ebben az időben ezt a céget, hogy közben pártjával, a Momentummal a magyar olimpiát fúrta meg 2017-ben.    

„Kiderült ismét, hogy Cseh Katalint csak a pénz és a hatalom érdekli” 

– hangoztatta. Deutsch Tamás hozzátette: kiderült, hogy az a technológia, amelynek a kifejlesztésére a Cseh család cége uniós pénzeket nyert, már korábban is létezett, sőt az ő céghálózatuké volt.    

Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak – mondta a fideszes EP-képviselő, hozzátéve: azért dolgoznak, hogy az uniós pénzeket ne lehessen ellopni.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 214 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viccnek jó. Lemondott már, Cseh elvtársnő?

Nem figyeltem, visszavonult már?

Kinek az érdeke?

Mondta Botmixer, hogy nem igaz az, miszerint megvolt már a fejlesztés, amire aztán uniós pénzre pályázott és nyert? Nem mondta. Na ugye.

Az ötszáz milliós kampánypénzel nem tudott elszámolni a nomentum, pedig ebből is részesedett a Botmixer család nyomdaja.

Riasztás volt:-) mind itt vannak.

Ez az előre tolt áll, olyan akarnok-agressziv benyomást kelt.
Volt ilyen fejtartású főnökasszonyom
Brrrrrr

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés