The Guardian: A Fidesz most a magyar LMBT-népességet vette célba

2021. július 28. 13:28

A brit baloldali lap szerint Orbán Viktor ezúttal is arra számít, hogy minél inkább elszigetelődik, annál sikeresebben léphet fel egy méltánytalanságokat elszenvedő ország hősies védelmezőjelként.

2021. július 28. 13:28
null

Orbán Viktor miniszterelnök az „ostrommentalitás” fenntartásával több mint egy évtizede sikeresen tartja egyben szavazóbázisát, de „egy újabb választáshoz újabb fenyegetés kell”, írja a The Guardian. A brit baloldali szerint a korábban kijelölt ellenségek – a muszlim migránsok, Soros György, a civil szervezetek, illetve a nemrégiben nyilvánosságra került Pegasus-ügy alapján a kormánnyal szemben kritikus újságírók – után a kampányüzemmódra váltott Fidesz most a magyar LMBT+-népességet vette célba.

A szerkesztőségi véleménycikk szerint a nemrégiben életbe lépett, az LMBT+ tartalmak oktatásban és a médiában való megjelenítését erőteljesen korlátozó magyar törvény „nem meglepő módon” komoly tiltakozást váltott ki az EU-n belül. Orbán Viktor ezúttal is arra számít, hogy

minél inkább elszigetelődik, annál sikeresebben léphet fel

egy méltánytalanságokat elszenvedő ország hősies védelmezőjelként. A The Guardian azt írja, a múlt héten bejelentett, az LMBT-törvénnyel kapcsolatos és „röhejes módon irányított” kérdéseket tartalmazó népszavazás is Orbán Viktor kedvenc fogásai közé tartozik, ahogy azt a 2016-ban a migránskvótákról kiírt népszavazás is mutatta.

A a miniszterelnöknek – a korábbiaktól eltérően – jövőre egyesült ellenzékkel kell majd szembenéznie, és a választás várható kimenetele jelenleg nagyon szorosnak tűnik, de „egy ennyire cinikus és a megosztó politikában ennyire járatos” ellenféllel szemben nagyon nehéznek ígérkezik a győzelem – véli a The Guardian.

Fotó: A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én.MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. július 29. 04:06
Még jó, hogy azt a vakmerő mondatot a szivárványos zászlóra írták. A legjobb helyre került. A zászló megfejti a mondat jelentését.
kitiltott
2021. július 28. 22:36
El a kezekkel a 18 éven aluli gyermekektől.. Erről szól a Törvény.. A többi rizsa
Autoriter
2021. július 28. 16:42
Az lmbtqi álcivil szervezetek a magyar gyerekeket vették célba!!!!!
Pipas 3
2021. július 28. 16:29
Kíváncsi vagyok hogy amikor eljön náluk is az utolsó óra, a halálos ágyukon a fejük fölött lesz e a transzparenst,....? "hogy Isten csak mese"??? ..... sajnálom őket....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik