Rákattantak a mémgyártók a Cseh Katalin körüli botrányra

2021. július 24. 12:03
Az elmúlt napok során keletkezett mémekből válogattunk.

A titokzatos videótól a Momentum vezető politikusáig

Titokzatos csomag érkezett vasárnap a Bennfentes.net portál szerkesztőségébe. A felvételen egy „Anonymus-maszkos” alak azt ígérte hétfőn lebuktat egy kétszínű politikust. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Az Anonymus hétfőn ígéretéhez híven jelentkezett is az újabb videóval, a Bennfentes.net szerkesztősége pedig kiderítette: vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Kiderült az is: a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Megszólalt Cseh Katalin a korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Gyanús pályázati manőverek, feljelentés és GVH-vizsgálat

Az Origo csütörtöki cikkéből azonban kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

A Momentum EP-képviselőjének családi cége 285 millió forint uniós forráshoz jutott, pedig nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Orosz Anna, a Momentum alelnöke is megszólalt az ügyben. Szerinte nincs itt semmi látnivaló, sőt, teljesen rendben van, ha kisvállalatokhoz jut az EU pénze. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az ügyben. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja Cseh Katalin zavaros cégügyeit. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

A Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított

Péntek délután az is kiderült, hogy a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított a Pannónia Nyomdánál. A cég a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközponttal kötött szerződést, amelyet idén márciusban módosították, ebben a pandémiára előre nem látható okként hivatkoztak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Az ügynek különös pikantériát ad, hogy a Momentum volt az a párt, amely keményen bírálta a Fideszt az uniós pénzekkel való visszaélés miatt. Az ellenzéki párt azt is a kormánypárt szemére vetette, hogy az EU-s támogatások jelentős része kormánypárti vállalkozókhoz kerül.

A fenti események, valamint a Momentum korábbi kijelentésekre épülve számos mém született az elmúlt napokban – ezekből szemezgettünk.

*** 

*** 

*** 

 

Nyitókép: A legnagyobb mém, a Momentum saját képe az uniós pénz és az emberek viszonyáról. Forrás: Facebook

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor most Cseh Katalin a hátsóját veri örömében a flaszterhez.

Mentsük meg a Mémeket!
Holnap, július 5-én szavaznak az EP képviselők a Copyright Directive nevezetű jogszabályról. Ennek a lényege az lenne, hogy minden oldal, ami lehetővé teszi, hogy képeket/videókat/zenét posztoljunk, köteles leellenőrizni, hogy nem sérültek-e szerzői jogok. Viszont a gyakorlatban ez azt eredményezi, hogy vége az általunk oly nagyon szeretett internetes mémeknek.
https://www.facebook.com/csehk..

A tescoból már elfogyott, ott volt krumpli meg a hagyma között.
Már csak a szopós medve ügynököl vele.

Botmixer gyártásra kapta az Uniós támogatást?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés