Rákattantak a mémgyártók a Cseh Katalin körüli botrányra

2021. július 24. 12:03

Az elmúlt napok során keletkezett mémekből válogattunk.

2021. július 24. 12:03
null

A titokzatos videótól a Momentum vezető politikusáig

Titokzatos csomag érkezett vasárnap a Bennfentes.net portál szerkesztőségébe. A felvételen egy „Anonymus-maszkos” alak azt ígérte hétfőn lebuktat egy kétszínű politikust. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Az Anonymus hétfőn ígéretéhez híven jelentkezett is az újabb videóval, a Bennfentes.net szerkesztősége pedig kiderítette: vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Kiderült az is: a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Megszólalt Cseh Katalin a korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Gyanús pályázati manőverek, feljelentés és GVH-vizsgálat

Az Origo csütörtöki cikkéből azonban kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

A Momentum EP-képviselőjének családi cége 285 millió forint uniós forráshoz jutott, pedig nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Orosz Anna, a Momentum alelnöke is megszólalt az ügyben. Szerinte nincs itt semmi látnivaló, sőt, teljesen rendben van, ha kisvállalatokhoz jut az EU pénze. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az ügyben. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja Cseh Katalin zavaros cégügyeit. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

A Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított

Péntek délután az is kiderült, hogy a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított a Pannónia Nyomdánál. A cég a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközponttal kötött szerződést, amelyet idén márciusban módosították, ebben a pandémiára előre nem látható okként hivatkoztak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Az ügynek különös pikantériát ad, hogy a Momentum volt az a párt, amely keményen bírálta a Fideszt az uniós pénzekkel való visszaélés miatt. Az ellenzéki párt azt is a kormánypárt szemére vetette, hogy az EU-s támogatások jelentős része kormánypárti vállalkozókhoz kerül.

A fenti események, valamint a Momentum korábbi kijelentésekre épülve számos mém született az elmúlt napokban – ezekből szemezgettünk.

*** 

*** 

*** 

 

Nyitókép: A legnagyobb mém, a Momentum saját képe az uniós pénz és az emberek viszonyáról. Forrás: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. július 25. 16:24
A larva es a vihogas valtjak egymast, egyebként egy hisztis, mindenre alkalmatlan askenazi! Berg mellett nem is lehetne magyar!
zakar zoltán béla
2021. július 24. 22:08
nervous görlsz
pemete jakab
2021. július 24. 18:39
A korrupció politikusi definíciója: Az ellenfeleinknél bűncselekmény, a mi oldalunkon hazafias cselekedet.
pemete jakab
2021. július 24. 18:37
Cseh Katika most tanulja azt kicsiben, amit a Fidesz már nagyban játszik. A politikusainkat egy tőről metszették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik