A német világbajnok szivárványos pólóban jelent meg a sajtótájékoztatón

2021. június 23. 09:36

Manuel Neuer szerdán is szivárványos karszalagot visel majd.

2021. június 23. 09:36
null

A magyar labdarúgó-válogatott után kedden este a németek is megtartották utolsó, hivatalos sajtótájékoztatójukat a szerdai Németország–Magyarország mérkőzés előtt – írja az Index. Joachim Löw szövetségi kapitány és Mats Hummels válaszolt az újságírók kérdéseire. „A Portugália elleni meccsen néhány játékos kisebb sérülést szenvedett, ezért is cseréltünk a találkozó közben. Az orvosi stábnak sok munkája volt az utóbbi két-három napban, de ma már Mats Hummels, Ilkay Gündogan és Robin Gosens is a csapattal edzett, csupán Thomas Müller és Lukas Klostermann nem. Müllerrel kapcsolatban várnunk kell holnapig, még egy vizsgálat vár rá reggel” – fogalmazott Löw.

Hozzátette: „Boldogok voltunk a portugálok ellen aratott győzelmet követően. Természetesen elemeztük a meccset, néhány dolgon még lehet javítani. Tudjuk, hogy egyelőre ez egy kis lépés volt, a továbbjutás a mi kezünkben van, hasonló teljesítményt és hozzáállást várok szerdán a csapattól.” Löwnek vannak már elképzelései Müller pótlását illetően, de elhamarkodott döntést még nem szeretne hozni. Elképzelhetőnek tartja, hogy Leon Goretzka a kezdőcsapatban kap helyet.

A német szakember továbbá elmondta, boldog lett volna, ha a szivárvány színeiben világították volna ki az Allianz Arénát;

fontosnak tartja ugyanis, hogy kiálljanak az egyenlőség mellett.

„Ismerjük az ellenfelünket, láttuk a magyar csapatot az Eb-n és azelőtt is játszani. Elemeztük őket, folyamatos, stabil játékot játszik az együttes, ami veszélyes lehet ránk. A magyar válogatottnak nagyon jó védekezővonala van, egy az egy elleni párharcokban erősek, fizikailag rendben vannak, és látszik, hogy jól fel vannak készítve” – összegezte.

Hummels szivárványszínű pólóban pózolt

Mats Hummels ezúttal egy Love Unites feliratú, szivárványszínű pólóban jelent meg. „Igyekszünk ugyanúgy futballozni, mint Portugália ellen. Ez egy hazai meccs, tízezer német szurkoló lesz a stadionban, szeretnénk őket büszkévé tenni” – mondta a védő, aki újra fitt, és minden bizonnyal kezdeni fog szerdán. „A magyarok megmutatták, hogy az első két meccsen a 3-5-2-es felállásból nagyon jól tudnak védekezni, fegyelmezettek, szenvedélyesen játszottak. Nemcsak védekezésben voltak jók, hanem támadásban is. Van néhány ismert arc a csapatukban, a Bundesligából jól ismerjük őket. Türelmesek leszünk, de passzívak nem, nagy labdabirtoklásra számítunk, mélységi futásokat szeretnénk kialakítani. Tudjuk, ez nem könnyű, hiszen nehéz ellenfélről van szó, nem lesz minden percben lehetőségünk. Nem becsüljük le Magyarországot.”

Robin Koch, ugyancsak német válogatott labdarúgó az Instagramra töltött fel egy videót, amelyen látható, hogy néhány válogatott játékos együtt gitározik, és énekel a csapat bázisán. Újságírói kérdésre válaszolva

Hummels elmondta, ha továbbjutnak, az Over the Rainbow című dalt is eléneklik majd.

„Érthető, hogy miért döntött úgy az UEFA, ahogy, de legalább beszélünk róla. Kell is beszélni, és ez már önmagában egy siker, hogy társadalmi párbeszéd zajlik. Nem hiszem, hogy ez akkora port kellene hogy kavarjon” – mondta a védő.

Kiderült továbbá, hogy a német válogatott csapatkapitánya, Manuel Neuer szerdán is szivárványos karszalagot visel majd, továbbá

az Allianz Aréna mellett a magyarok elleni meccs előtt nagyjából 11 ezer szivárványos zászlót és 4500 matricát oszt ki a CSD Deutschland szervezet.

Nemzeti színekbe borul a német-magyar meccs alatt a Groupama Aréna

Ahogy korábban megírtuk, a Ferencváros szurkolói is reagáltak az Allianz Aréna szivárványszínbe borításának ötletére.

„Teljes mértékben elhatárolódunk mindenfajta ilyen jellegű propagandától egy ilyen nagy múltú és nívós sporteseményen, mint a labdarúgó Európa bajnokság. Ennek itt nincs helye, annál inkább a nemzeti színeknek!” – írták közleményükben, amelyben arra kérik Kubatov Gábort és a Ferencváros vezetését, hogy a válogatott szerdai mérkőzése alatt boruljon nemzeti színekbe a Groupama Aréna.

„Fejezzük ki támogatásunkat a Hazánk és a magyar válogatott felé és mutassuk meg, hogy másnak ezeken a sporteseményeken helye nincs!” – fogalmaztak.

Kubatov Gábor reakciója sem késett

Természetes. A haza minden előtt”

– írta a kérésre válaszolva a fradi elnöke a közösségi oldalán.

Emellett pedig felhívást intézett a többi klubhoz: „arra kérem a többi klubvezetőt, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Fessünk holnap este piros-fehér-zöldre minden stadiont!” – olvasható a Facebook-posztjában.

A kezdeményezés közvetlen előzménye, hogy több német stadion is LMBTQ-színekbe borul, hogy tiltakozzon az UEFA döntése ellen, amelyben megtiltották, hogy az Allianz Aréna a szerdai meccsen szivárványos színekben pompázzon.

Kép forrása: Youtube-videó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szles
2021. június 23. 17:26
nem is értem, hogy miért nem szivárványszínű csillagot osztanak. Abban már úgyis van gyakorlatuk.
flesh ripper
2021. június 23. 16:33
Támogatnám, hogy a német vállogatott játékosai, stílszerűen, a fenekükbe dugott pávatollal lépjenek pályára. Ismeretes, hogy a pávatoll irizáló. Az irizálás, a görög „szivárvány” szóból képzett főnév.
Crusader
2021. június 23. 16:31
.
Pipas 3
2021. június 23. 16:25
A nácik is így kezdték, csak horogkeresztes karlendítéssel, most meg szivárványos zászlókkal.... Gratulálok a történelem ítélkezik majd megint felettük!! Pedig jobb sorsra érdemes emberek is vannak közöttük!! Csak gyávák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik