Több német stadion is LMBTQ-színekbe borul, hogy tiltakozzon az UEFA döntése ellen

2021. június 22. 15:42

A német LMBTQ-szövetségek pedig bejelentették, hogy szivárványos zászlót osztanak majd a stadion környékén.

2021. június 22. 15:42
null

Mint ismert, az UEFA döntése értelmében nem fog szivárványszínbe borulni a müncheni Allianz Aréna a szerdai meccsen. Az UEFA indoklása szerint a bajnokság helyszíneinek választott tizenegy stadiont csak az UEFA és az induló országok színeivel lehet kivilágítani.   

Az UEFA döntésére reagálva több német stadion is közölte, hogy ők bizony kivilágítják magukat szerda estére. A berlini Olympiastadion Twitteren jelentette be, hogy a mérkőzés idejére szivárványos kivilágítást kap majd az épület.

Ami a toleranciát és az emberi jogokat illeti, ott leszünk – holnap, 21 órától.”

A kölni RheinEnergieStadion is csatlakozott az akcióhoz, akárcsak valamint a Wolfsburg városában található Volkswagen Arena is.

A Budapest Pride pedig bejelentette: a szerdai német-magyar meccsre a müncheni LMBTQ szervezetek 11.000 db szivárványzászlót terveznek kiosztani a stadionban és környékén.

Nyitókép: Twitter

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. június 23. 06:19
Ez ám a politika mentes sport! Mi lesz a következő lépés? Meccsek szüneteiben melegpornó vetítés?
Pierre
2021. június 22. 20:40
a szivarvanyos zaszlos szurkolok vegig latszani fognak, a stadion csak egy vagokep lett volna. Szoval jo lesz ez igy.
kortárs
2021. június 22. 20:18
Annyira toleránsak ezek a liberáltak, hogy egy ilyen kis ország ezer éves tradicióját nem bírják elfogadni. Akárhogy is fáj, mi magyarok nem fogunk elbuzulni, különösen nem engedjük a gyermekek iskolai abuzálását! A komcsilibsik nyugodtan vihetik iskola után buzi szakkörökbe, buzi tanfolyamokra a gyerekeiket. Megérdemlik! :D
Barnabás.N
2021. június 22. 19:57
Az események a PERVERZ-plusz világos üzenetét közvetítik: "Vagy teljesen behódolsz, vagy eltaposunk!!" Illúzió a részükről bármiféle toleranciát, önmérsékletet, vagy kompromisszumot várni. Ahogyan a Bibliában is olvassuk: a szodomaiak előtt hiába zárta be Lót az ajtót, rá akarták törni. Csak Isten angyalai beavatkozása miatt menekült meg. Senkinek ne legyen illúziója, ezek addig nem nyugszanak, amíg mindenhol törvénnyel el nem nyomják azokat, akik nem kérnek ebből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!