Letartóztatták Berki Krisztián, Lagzi Lajcsi és Győzike ügyvédjét

2021. május 19. 15:24
Ügyvédek egy csoportja Orbánra, Pintérre és Poltra hivatkozva százmilliókkal húzhatott le egy vállalkozót – nyomozta ki a PestiStrácok.hu oknyomozó portál.

„A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben több  százmillió forintot kértek egy vállalkozótól, ügyvédek közreműködésével” – írta PestiSrácok kérdésére válaszolva a KNYF.

A lap úgy értesült, hogy az egyik érintett ügyvéd Berki Krisztián, Győzike, illetve Lagzi Lajcsi védője, Szilágyi Roland, aki korábban a NAV egyik magas szinten lévő vezetője volt. A lap értesülése szerint a keddi nap során összehangolt akcióban tartóztatták le az ügyvédeket. 

„A megalapozott gyanú lényege szerint egy férfi 2019 szeptembere és 2020. márciusa között több

társával,– köztük két ügyvéddel – egy vállalkozótól kérésükre megközelítőleg 800 millió forintot kapott.

Az elkövetők valótlanul arra hivatkoztak, hogy ezen összegből a belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni annak érdekében, hogy a vállalkozó ellen ne induljon adóhatósági és büntetőeljárás.  Amikor mégis nyomozás indult a vállalkozóval szemben, további 100 millió forintot kértek tőle azért, hogy az eljárást hivatalos személyek segítségével számára kedvezően befolyásolják.

A fentieken túl ezen vállalkozót közvetítőtökön keresztül egy további ügyvéd is megkereste azzal, hogy 150 millió forintért eléri a büntetőeljárás számára megfelelő lezárást.

Az ügyvéd – szintén valótlanul – arra hivatkozott, hogy az ügylethez a miniszterelnök, a legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV vezető befolyását kérik, és ezért a kért pénzből nekik is kell fizetni” – írta a Központi Nyomozó Főügyészség.

Szilágyi Rolandot egyébként nemrég elsőfokon hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás és más bűncselekmények miatt indult ügyben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság – jegyezte meg cikkében a Pesti Srácok. 

Fotó: M1, YouTube

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogyhogy mi értelme van? Máshol hol ismernék meg egymást a jövendő maffiózók, mint a kamarában?

Hááát, Mátyás királyra senki sem hivatkozott annak idején, hogy jópénzért elken ezt-azt.
Orbán, Polt, a D-209-es meg a többi már nem akkora márka....

Hát az attól függ!
Ha tényleg kapnak az urak, akkor nem lehet lebukni.
De így...????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés