Karácsony tavaly még nem akart miniszterelnök-jelölt lenni

2021. május 15. 8:17
Akkor még nem magát gondolta a legalkalmasabb jelöltnek a főpolgármester.

Bohár Dániel kérdésére, miszerint Karácsony Gergely tervezi-e, hogy 2022-ben miniszterelnök-jelölt legyen, Karácsony Gergely tavaly októberben azt nyilatkozta:

Egy porcikám sem kívánja ezt és inkább buzdítok más alkalmas jelölteket”.

A főpolgármester korábbi kijelentése különösen annak tekintetében válik hangsúlyossá, hogy bár múlt héten elhalasztották a bejelentést és Karácsony Gergely még nem miniszterelnök-jelölt, a főpolgármester közösségi oldalán tett bejegyzése alapján szombaton fontos bejelentésre készül. Mint ennek kapcsán korábban fogalmazott:

szombaton nézzetek rá a Facebook-oldalamra, meg akarok mutatni valamit”

– osztotta meg követőivel Karácsony Gergely, akit ezt követően, pénteken pártjának küldöttgyűlése felkért, hogy legyen ő a jelölt. Vagyis a főpolgármester szombat délutáni online bejelentése előtt úgy áll a helyzet, hogy tavaly októberi kijeletésével ellentétben jelenleg mégis:

Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

 

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megpróbálom elmagyarázni neked, hogy az elétek tett csodálatos jelölt-jelölttel mi a probléma. Nem tudom, érzed-e azt, hogy egy akarat nélküli, ide.oda rakosgatott emberről beszélünk. Aki 2018-ban egy felvételen a miniszterelnök jelöltségről azt mondja: Mi a faszért kellett ezt vállalnom? Aztán a tavalyi, a most idézett szöveg alapján nem akar indulni. Most azt látjuk, hogy ígérget szombati bejelentéseket, de eddig még nem váltotta be.

Ez úgy néz ki, hogy ezt az embert mindenáron ki akarják rugdalni a színpadra, ahova nem biztos, hogy ki akar menni.

Mi a faszért kellett ezt elvállalnom, mondta 2018-ban Karácsony egy hangfelvétel tanulsága szerint. Hatalmi kérdések közelébe nem engednek... Vissza nem mehetek Zuglóba, mert elásnak- mondta 2019-ben az önkormányzati választás előtt. Ezek és a tavaly őszi kijelentés tükrében miből gondolod, hogy Karácsony maga dönti el mit vállal és mit nem?

Ha megfigyelitek, soha nem utasítja el kategorikusan, hogy márpedig ő nem lesz jelölt. Mindig úgy fogalmaz, hogy nyitva hagy egy kiskaput. "Ha lesz más, alkalmas jelölt", "egy porcikája se kívánja a dolgot", ezeket a hülyeségeket tolja, de soha nem mondott egyértelmű igent vagy nemet. Folyton kéreti magát, mint a fürdőskurva.

Biztos kitalálták neki az okos tanácsadói, hogy ez jó az imidzsének.

Az emberek nem azt választanak jelöltté, akit szeretnének, ha ezt nem látod, akkor sajnálhatod. Amikor már az is alku kérdése, hogy az előválasztáson ki induljon, akkor ezzel a visszaléptetést vállaló párt eleve, már a rajtvonalnál megfosztja a saját szavazóit attól, hogy az általuk preferált párt jelöltjére szavazzanak. Ők kit kérdeztek meg erről?

Ezt a féket sokan nem fogják megszavazni pont az általad említett színvonal miatt. Sokan lesznek, akik leváltanák Orbánt, de nem mindegy, hogy ki jön utána. Ellenzéki győzelem esetére egyelőre egy holland típusú, már másodjára látott, hónapokig tartó kormányképtelenség körvonalazódik. Elhiszem, hogy vannak, akiknek nem az ország számít, csak az orbánfóbia, de nem ők lesznek többen.

AZ erejük csökkenni fog, nyilván nem lesz negyedszer kétharmad. Az adóforintjaid más zsebekbe fognak menni, de ugyanúgy lesznek felhasználva. Ráadásul a más zsebekből nagyon sok lesz az külföldi, mert ők kiszorultak a magyar gazdaságból. Tudod, ettől sérült a jogállam és demokrácia.

Jaj, kisfiam, ne tegyél fel hülye kérdéseket! Az idézett mondatok elhangzottak, a háttér mellékes, de nézz be a budapesti városházára, nézd meg kik alkotják a legnagyobb frakciót, kik, milyen ismerős nevek kerültek helyzetbe. Ennyit tudok segíteni, a többi az értelmi képességeiden múlik.

A szokásos kötözködős szellemi faszverést már rád hagyom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés