Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

2021. május 14. 15:39

A párt küldöttgyűlése kérte fel a budapesti főpolgármestert.

2021. május 14. 15:39
null

Facebookra posztolt közleményben jelentette be a Párbeszéd Magyarországért, hogy küldöttgyűlésük felkérte Karácsony Gergely társelnököt,

hogy miniszterelnök-jelöltként széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson.”

A párt szerint „a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség”, ennek elérése pedig Karácsony Gergelyt tartják legalkalmasabbnak, véleményük szerint miniszterelnök-jelöltként Karácsony „széles körű társadalmi koalíciót” hozhat létre.

Az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként már bejelentette indulását Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András, Jakab Péter és Dobrev Klára. Karácsony Gergely ezt még hivatalosan nem tette meg, de csütörtökön szűkszavú posztban már utalt indulására, mint írta, „szombaton mutatok valamit”.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 283 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. május 15. 14:58
Párbeszéd, vagyis pártbeszéd. Érdekelne, hogy mégis hány tagja van ennek az embercsoportnak? A küldöttgyűlés hány tagot számlált? Csak hogy pontosan be tudjam állítani a rettegés-szintemet...
Agnieszka
2021. május 15. 05:41
Nem volt jól kitalálva ez az Economist interjú. Waterloo.
simonvitéz
2021. május 15. 04:29
De nehogy aztán úgy "gréczyzsótisan" mutass!
Vanília
2021. május 15. 01:04
Karácsony szeret testi adottságokat összehasonlítgatni. Kicsit félek, mit akar nekünk mutatni szombaton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!