Joe Biden Magyarországgal is tárgyal ma Bukarestben Ukrajnáról

2021. május 10. 17:24
Joe Biden amerikai elnök csatlakozik a kelet-európai NATO-államok virtuális csúcstalálkozójához, amelyet hétfőn tartanak a román fővárosban, Bukarestben – jelentette be Klaus Iohannis román elnök.

„Joe Biden amerikai elnök csatlakozik a kelet-európai NATO-államok virtuális csúcstalálkozójához, amelyet hétfőn tartanak a román fővárosban, Bukarestben” – jelentette be Klaus Iohannis román elnök

A találkozó középpontjában a fekete-tengeri térség és Ukrajna biztonsága áll – írta meg a Reuters. 

A NATO keleti peremén fekvő európai országok csoportjának, az úgynevezett Bukaresti Kilencek csúcstalálkozójának Klaus Iohannis és Andrzej Duda lengyel elnök a közös házigazdája, és célja „a régió országai biztonsági pozícióinak összehangolása”.

„Örülök, hogy köszönthetem Joe Biden-t a Bukaresti Kilencek csúcstalálkozóján, amelyet ma Bukarestben rendezek. Andrzej Duda elnökkel együtt üdvözöljük Jens Stoltenberget a NATO csúcstalálkozójának előkészítéséhez, amelynek középpontjában a transzatlanti kapcsolatok, a NATO 2030, a védelem és az elrettentés áll a keleti szélen” – írta ki Klaus Iohannis a Twitterre.

 

 

Joe Biden, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, valamint Bulgária, a Cseh Köztársaság, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia és Szlovákia elnöke videokonferenciát tartanak az összejövetelen.

„A közös nyilatkozatban, amelyet a kilencek a találkozó után tesznek közzé, a fekete-tengeri régió biztonságának kérdése és az ezzel kapcsolatos ukrajnai biztonsági kérdések lesznek a középpontban” – mondta újságíróknak Pawel Soloch, a Lengyel Nemzetbiztonsági Iroda vezetője.

A hónap elején Washington kijelentette, hogy növelheti a Kijevnek nyújtott biztonsági segítséget, miután Oroszország csapatokat küldött a kelet-ukrajnai Donbass régióval közös határához, ahol az ukrán csapatok állandó konfliktusban vannak a Moszkva által támogatott szeparatistákkal.

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oroszokkal csúnyán bánni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

Már várni lehet, eljön az idő, amikor az oroszok Mexikóban fognak video-csúcstalálkozót tartani...

Klaus nekem sem rokonszenves, de nem ezért a mondatáért. Ha a Bukaresti Kilencek nem a mostani találkozótól kapta a nevét, hanem az elnevezés régebbi keletű, akkor most éppen máshol is rendezhették volna, ahogy a V4-nek találkozója sem Visegrádon szokott lenni.

Amerikai álom, ott mindenkiből lehet elnök, de FED-tag, az valahogy nem.
Ez megmagyarázza, miért halnak könnyen balesetben, vagy ólommérgezésben "veszélyes" emberek.
Már a FED-re veszélyes emberek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés