Történelmet írt a NASA: felszállt a Mars-helikopter

2021. április 19. 13:28
Megtörtént az Ingenuity első próbarepülése.

A NASA bejelentése szerint felszállt a Marson az Ingenuity, a Perseverance rover apró helikoptere, 3 méter magasra emelkedett a felszín fölé, ott lebegett egy kicsit, majd visszaszállt. Ez volt az első próbarepülés, a következő napokban többször, hosszabb utakat is megtesz majd, a második repülés például már nem csak vertikálisan, hanem horizontálisan is zajlik majd.

Az Ingenuityn két kamera is van, az egyik, navigációs eszköz fekete-fehér képeket készít a marsi felszínről, a másik pedig jobb minőségű fotókat a környezetről.

Az ultrakönnyű gépet április elején eresztette le a vörös bolygó felszínére a Perseverance marsjáró, mely február 18-án érkezett meg a Marsra. A NASA szerint a marshelikopterek alkalmasak lehetnek sziklafalak, barlangok és mély kráterek feltérképezésére, továbbá tudományos műszerek szállítására, valamint felderítőként segíthetik az emberek és a robotok munkáját.

Nyitóképen: Az Ingenuity első fotója. Forrás: YouTube

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gratulálok!

Egyúttal kérem, hogy a buta, dologkerülő, korrupt, potyaleső, a hatalmukkal visszaélő embereknek kerítsenek el egy darabot valahol a Marson és vigyék el őket tőlünk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés