Joe Biden szankciókat vezetne be Oroszországgal szemben

2021. április 15. 10:51
A háttérben a kibertámadások állnak.

A Biden-adminisztráció csütörtökön szankciókat vezethet be Oroszországgal szemben az USA elleni kibertámadások és a 2020-as elnökválasztásba való beavatkozások miatt – írja a BBC.

Kitiltások, pénzügyi szankciók

A szankciók célpontjában több mint harminc orosz entitás áll. Emellett legalább tíz orosz állampolgárt s kiutasíthatnak az Egyesült államokból, akik között diplomaták, vagy diplomáciai fedettség alatt dolgozó ügynökök lehetnek. Emellett a Biden-adminisztráció júniusban megtilthatja az amerikai pénzügyi cégeknek, hogy rubel-alapú orosz kötvénybe fektessenek.

Tovább éleződik a diplomáciai konfliktus

A szankciók hátterében az a vád áll, amely szerint orosz titkosszolgálatok megpróbáltak beavatkozni a 2020-as amerikai elnökválasztásba, Donald Trump elnök javára. Emellett az USA szintén Oroszországot gyanítja a SolarWinds hacktámadás mögött, amely során 18 ezer amerikai kormányzati- és magánhálózathoz szerezttek hozzáférést illetéktelenek.

A döntés tovább súlyosítja az orosz-amerikai kapcsolatokat, amelyek most egyébként is kiélezettek az ukrajnai helyzet miatt. Korábban a két ország államfői telefonon egyeztettek egy személyes találkozóról. Ausztria már felajánlotta, hogy Bécsbe sor kerülhetne erre, azonban Putyin még túl korainak gondolja.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az oroszok soha nem toltak egy amerikai politikust se annyira mint az usa es az eu pl navalnit

lenyultak az NDKt, utana Kelet Europat, utana a Baltikumot, aztan Gruziat, es most Ukrajnanal azt mondja a maci hogy sok lesz az mar talan, erre bedurciznak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés