Petry Zsolt LMBTQ-toleráns kirúgásáról

2021. április 06. 16:13

Petry Zsolt kapusedzőt azért rúgták ki pár órája, mert egy kétezer éves hagyománnyal a háta mögött résnyire kinyitotta a száját.

2021. április 06. 16:13
null
Kemenes Tamás
Mandiner

A mai napon nagy valószínűséggel sikerült tönkretenni egy embert – Petry Zsolt aligha fog a közeljövőben munkát találni magának, legalábbis Németországban és herthás fizetéssel biztosan nem. Kinek kellene ugyanis egy „náci" kapusedző? Szimpatizánsai bizonyára máris bőven akadnak – böszme láthatósági horogkeresztet viszont senki se akar majd bevásárolni a stábba. Petry mehet mosogatni, ennyi volt neki.

A Hertha BSC tudniillik „elkötelezett az olyan értékek iránt, mint a sokszínűség és a tolerancia”...

A német futballklub ezzel a döntésével persze irányt is mutatott keményen. Eldördült a startpisztoly, tökéletes kommunikációs karikába kapcsolódott kiváló kapus és kirúgott kapusedző – lehet szépen sorba állni Bundesliga-szerte, elmondani saját szavakkal, hogy miért gyönyörű az LMBTQ, bármit jelentsen is per momentán.

Vagy épp lehet kussolni mélyen.

Mától fogva nem lesz elég megtanítani a játékosoknak, hogyan érdemes kifutni egy villámgyors csapat ellen, vagy hogyan kell szakszerűen kitolni a sistergős bombákat a bal felső sarokból – 

a szivárványos zászló meg a nagyon mély hallgatás is hozzátartozik mostantól a napi munkához.

Ha Petry történetesen egy LMBTQ-szervezet tagja lett volna, akkor értenénk a dolgot: ne énekeljen már kifelé, illetve ha annyira elégedetlen az aktuális irányokkal, hát szerkesszen magának tök másmilyeneket egy másik szervezetben, keressen magának egy fakóbb kórust. Csakhogy egy futballcsapatról beszélünk, az a nagy helyzet – az ég szerelmére!

Vajon Petry rosszabb kapusedző lett a Nemzetnek adott interjútól? És miért nincs joga elbeszélni nekünk, hogy mit gondol a világról? Érdekesnek tarthatjuk, persze, hogy ily komoly ingerenciát érzett a megnyilatkozásra – de ha érdekes is a dolog, falnak azért csak nem kéne menni miatta. Kirúgni és tönkretenni gondolkodás nélkül. Pár napja Schobert Norbert fonalférgeket látott a szájmaszkok belső oldalára, Verebes István csúnyán beszólt Havas Henriknek, és hát Berki Krisztián is mondott valamit nyilvánvalóan. Megesik olykor, hogy az emberek beszélnek.

Gulácsi Péter kiváló kapus, de iszonyat nagy bajt csinált.

Ráadásul – mondjuk ki újra meg újra – nem Petry képviseli ebben az ügysorozatban az extremitást.

Valójában épp „a család az család" szlogen az, amelyben legalább kétezer év radikális megtagadása-felforgatása rejlik.

Petry Zsolt kapusedzőt azért rúgták ki pár órája, mert egy kétezer éves hagyománnyal a háta mögött résnyire kinyitotta a száját. Vagyis szimplán azért, mert a normalitás mellett emelte fel a szavát.

Ilyesmit pedig nem szabad csinálni a felvilágosult és tökig progresszív Európában.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 386 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemtöhötöm
2021. április 07. 17:18
A Hertha egy magán egyesület és minden magánszemély (akár jogi személy, akár egyén) eldöntheti, hogy milyen értékrendű személyekkel közösködik. Annál is inkább, mert a Herthának vannak bevándorló gyökerű játékosai. Tehát igen, ettől a nyilatkozattól Petri nemcsak ideológiailag lenne rosszabb kapusedző a jövőben ennél az egyesületnél. Ami történt, az a Hertha magán döntése a német államnak ahhoz semmi köze. Mo-n viszont állami cégtól (M4) rúgták ki Lukács Viktort, pusztán mert likeolta Gulácsi véleményét, Hrutkát látszólag magán TV társaság tette ki, azért látszólag, mert a tulajdonosok nyíltan fideszen csüngő NER kegyencek. Németországban sokszor jártam, munka kapcsán is, szabad, demokratikus ország, sok-sok emberrel beszélgettem és többségében valóban toleránsak - de nem lehetnek toleránsak a toleránsakat elnyomni szándékozó intoleranciával szemben.
Pneumaticus
2021. április 07. 10:47
...szóval pár hónap alatt több halálos ítéletet produkált, mint az inkvizíció egész Európában 500 év alatt! Viva la Liberté!
Belakiss
2021. április 07. 10:24
Egyébként, ha tényleg ilyen perverz Németország, amilyennek bizonyult, akkor azt a Magyar Nemzetnek tudnia kellett. És nem kellett volna az orbáni vonal melletti kiállás kedvéért Petryt tönkretenni az interjúval. "Zsolti, ezt ne hozzuk le, ebből bajod lehet..."-kellett volna mondani. Ez olyan, mint amikor a boltban szólunk a pénztárosnak, hogy egy ezressel többet adott vissza. Nem a saját előnyünket nézzük. De hát kellett Petry véleménye Gulácsival szemben. Mint egy falat kenyér, Gulácsit relativizálni kellett minimum. Így működik a NER. Most aztán kirúgták Petryt. Innentől kezdve tartsa el Petryt az MNO azon a színvonalon ...
libbantkommunista
2021. április 07. 10:04
Gulácsi nem magától mondta, amit mondott. Ha nem nyilatkozott volna, már nem lenne a Lipcse kapusa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik