Elég az identitásőrjöngésből!

2021. április 04. 10:29

A Black Lives Matter-mozgalom egy tálból cseresznyézik a Muszlim Testvériséggel.

2021. április 04. 10:29
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Hírklikk

„Nem tartom vállalhatónak a Black Lives Matter-mozgalmat. Nem hiszem, hogy a szobordöntés, a megfélemlítés, a megbélyegzés, a lincselés, az antiszemitizmus és a hazug áldozatiságra való szüntelen hivatkozás a demokratikus működés része volna. Abban sem hiszek, hogy a multinacionális részvénytársaságok támogatásával újraszerveződő politika, amely többé már nem szociális igazságtalanságról és demokratikus deficitről, hanem csakis bőrszínekről és szexuális identitásokról szól, egy polgárháborún kívül bárhová is vezet.

Egyébként miért szivárványszínű egy BLM-emlékmű? A Black Lives Matter-mozgalom finoman szólva is egy tálból cseresznyézik a Muszlim Testvériséggel, továbbá ezer szállal kötődik a hiphop-szubkultúrához, márpedig e kettőnél szexistább és homofóbiásabb közeg a világon nincs. Ez az emlékmű a rabszolgatartásról és a BLM ideológusai szerint abból visszamaradt strukturális rasszizmusról szól – nem értem, miért kell összeszivárványozni egy teljesen LMBTQ-idegen ügyet. Értem, hogy a Nike meg a Coca-Cola mindkét sérelmi hisztériát megrendelte, és így árukapcsolva akarja látni azokat, de nem ártana az igazgatótanácsaik tagjain kívül találni bárkit, aki ezt az emlékművet a magáénak érzi. Ennek a szobornak feketének kellett volna lennie, és ha már leöntik, azt vörös festékkel kellett volna – csakhogy ez a neonáci csürhe annyira sötét, hogy még a saját politikai üzenetét sem tudja érthetően artikulálni.

De akárhogy legyen is: a békés véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van. Ha az önkormányzat engedélyezi, bárki szabadon felállíthatja a maga mégoly ellentmondásos és kétes művészi értékű installációját, bárki bármeddig mantrázhatja a sérelmeit és a megoldási javaslatait. Mindenkinek joga van a maga igazságához. Egyébként csak két hétre került ki a köztérre ez a nyomorult BLM-szobor.

Semmi különbség nincs az amerikai nagyvárosok utcáin pár hónapja fosztogató csőcselék és azok közt a hazafiak közt, akik először leöntötték, aztán ledöntötték a szobrot. A kultúrbalos identitáspolitikára a szélsőjobboldal fehér, keresztény, heteroszexuális identitáspolitikával válaszol: a tengerentúli szobordöntésekre szobordöntéssel reagál – hol másutt, mint a Ferencvárosban. Erőszak és erőszak között is van különbség: ha ugyanez az Egyesült Államokban történne, ugyanilyen alávaló cselekmény volna, de legalább nem lenne ennyire gyáva.

Az identitáspolitikát vissza kell utasítani. Az erőszak elfogadhatatlan – akár a Mi Hazánk Mozgalom tagjai, akár neonáci rohamosztagok, akár a Black Lives Matter ellenrasszista aktivistái, akár ultrafeminista vagy LMBTQ-szélsőségesek állnak is mögötte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sven
2021. április 05. 21:57
"Semmi különbség nincs az amerikai nagyvárosok utcáin pár hónapja fosztogató csőcselék és azok közt a hazafiak közt, akik először leöntötték, aztán ledöntötték a szobrot. A kultúrbalos identitáspolitikára a szélsőjobboldal fehér, keresztény, heteroszexuális identitáspolitikával válaszol" - Robi elkezded értelmesen a cikk elején, aztán beírsz egy ekkora kamu BLM közhelyet? Tehát csak te tiltakozhatsz helyesen és csak piros festékkel, szigorúan 2 héttel a szoborállítás után. Szakállat is kell növesszen a identitásában sértett polgár a megfelelő demonstráláshoz?! Ezért inkább ne ragadj billentyűzetet, mert tök értelmetlen a tevékenységed!
luisbathhelena
2021. április 05. 14:03
Ez a fröccsöntött színes sz@r az egész ellenzék szimbóluma amúgy egy szimpla provokacio csak. Amúgy a fekete mozgalmak al nagyobb antiszemita és butigyulolobb szubkultúra tényleg nincs. Csak amultik próbálják osszemosni a 2 szart
egy genetikusanalattvaló
2021. április 05. 13:30
"Egyébként csak két hétre került ki a köztérre ez a nyomorult BLM-szobor." Ami, legyünk őszinték, egy végtelenül aljas provokáció, aminek bedőltek az azt ledöntő fizetett vagy csak idióta szélsőséges bajkeverők. Ki kellet volna használni ebben a magyar társadalomtól idegen problémafelvetésben rejlő kommunikációs lehetőséget a konzervatív oldalnak. Akár pl. a megrendelők termékeinek társadalmi bojkottjával is. Puzsér írásában az amerikai BLM szobordöntögetés és a provokációra adott válasz közé egyenlőségjelet tenni szintén pofátlanság. Ott évszázados szobrokat döntöttek, itt meg értéktelen provokáló giccset.
vajda.
2021. április 05. 10:14
„Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani” Gyurcsány Ferenc kampánya a keleti oltóanyagok ellen. Penz András, a meghalt DK-s képviselő visszautasította a kínai vakcinát megfelelve pártjának a Sinopharm elleni felelőtlen hangulatkeltési akciójának. #gyilkosellenzék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik