V. Naszályi kerületébe költözik az MSZP-közeli Politikatörténeti Intézet – Böröcz László kiakadt

2021. február 6. 11:42
A fideszes országgyűlési képviselő szerint felháborító, hogy ezzel egyidőben „jog- és létbizonytalanságban tart sok száz kerületi polgárt” a párbeszédes polgármester.

Közösségi oldalán írt levelet V. Naszályi Márta I. kerületi polgármesternek Böröcz László, a Fidelitas egykori elnöke. Az apropó az, hogy az MSZP-közeli Politikatörténeti Intézet havi nettó 24,5 ezer forintért költözhet be a kerületi Borsos Miklós Lakásmúzeumba.

Böröcz szerint a párbeszédes politikus „egyszemélyi döntését” „különösen felháborítóvá teszi, hogy ezzel egy időben továbbra is jog- és létbizonytalanságban tart sok száz kerületi polgárt, és a bérleti díjaik radikális emelésére készül”.

„Tehát az I. kerületiektől többletpénzt szedne be, miközben az utódpárti kutatókat a közvagyonból látja vendégül” – jelenti ki Böröcz László.

„Sokan gondoljuk úgy, hogy nem ezért újult meg néhány évvel ezelőtt a lakásmúzeum. Borsos Miklós évtizedekig titokban őrizgette otthon az ‘56-os forradalom személyes emlékeit. Mit szólna hozzá, hogy most Önök azokat költöztetik be egykori otthonába, akik a barikád másik, állampárti oldalán harcoltak?”írja a posztban Böröcz László.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meggyalázták Borsos Miklós emlékét.

Földes László tómeggyilkos fia, Földes György még vezetője?

Hazudsz. Magyarok szavaznak. És szükség van minden szavazatra, hogy a proli fajtád soha ne kerüljön hatalomra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés