Tegnaptól Biden az USA elnöke - és Harris az első női alelnök

2021. január 21. 13:55

Márki-Zay Péter
Facebook
Mi, jobb- és baloldali magyarok összefogva 2022-ben nálunk is legyőzhetjük a populizmust.

„TEGNAPTÓL BIDEN AZ USA ELNÖKE - ÉS HARRIS AZ ELSŐ NŐI ALELNÖK

Történelmi nap volt január 20: nemcsak leváltottak egy populista, rasszista , az igazmondásra képtelen, nőket lenéző és sorozatosan megalázó, saját törvényhozása ellen erőszakot elindító, Putyin-szövetséges amerikai elnököt, de beiktatták az Egyesült Államok első színesbőrű nő alelnökét, Kamala Harris-t. Micsoda változás!

A békés hatalomváltás mindenhol a demokrácia zsinórmértéke, egyenlő esélyeket adni a másik véleményének, azt is megjeleníteni a médiában, ellenfélnek és nem ellenségnek kezelni, és ha az ellenfelet akár csak egyetlen szavazattal is többen támogatják, tisztességgel elismerni és emelt fővel távozni. Az amerikai demokrácia történetében először Trump elnök erre képtelennek bizonyult, de minden más volt elnök, pártállástól függetlenül úriemberként megtette ezt.

Magyarországnak is választania kell. Egyik út a populista gyűlöletkeltés, a rasszizmus, a képzelt ördögi ellenfelek démonizálása, az ostobaság, összeesküvéselméletek, laposföldhívők, az uszítás, az erőszak, idegengyűlölet, a félelem, a harag... A másik, nyugati, európai, keresztény, demokratikus út a méltóság és tisztelet, a nemzeti egység és béke, a tudományos-technikai fejlődés okos felhasználása és mindenkit szolgáló elterjesztése, a más bőrszínűek és származásúak szeretetteljes elfogadása és integrációja, az eltérő nézetek megszólaltatása és nyílt vitája, a politikai hatalom demokratikus és békés átadása.

Örülök, hogy 1990 óta Magyarországon nemcsak mi, jobboldaliak, de a baloldaliak is szövetségesként és barátunkként tekintünk Amerikára, a Nyugatra, a NATO-ra. Értékeink a demokrácia, a jogállam, a piacgazdaság és az európai integráció. Mi, jobb- és baloldali magyarok összefogva 2022-ben nálunk is legyőzhetjük a populizmust.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te baloldali vagy? Nem azt mondtad, hogy keresztény?

"Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült."

Te meg miről beszélsz? Nem emlékszel vissza 4 évvel előbbre?
A 2016-os elnökválasztás során Hillary Clintonra majdnem 3 millióval többen szavaztak, mint Donald Trumpra, az elektori rendszernek köszönhetően mégis Trump lett az elnök.
Milyen cirkuszt csinált Clintonné? Talán ő el akarta fogadni ezt az eredményt?

Seggnyaló bolsevik.

Na, ennek sem szabad a használt bicikléjét megvenni! sem

Szerezz egy brahmin "running mate"-et anélkül nincs esélyed.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés