Egyetlen intézkedéssel enyhíthetnénk a válságot

2021. január 14. 7:56

Donáth Anna
Facebook
A 100 ezer forinttal növelhetjük az oltási hajlandóságot, újraindíthatjuk a gazdaságot, segíthetünk a legrászorultabbakon.

„Több mint tízezren hunytak el eddig koronavírusban Magyarországon: súlyos egészségügyi válság közepén van az ország. De van fény az alagút végén: ez a védőoltás, amivel visszakaphatjuk korábbi életünket, és több tízezer életet menthetünk meg. Ehhez viszont el kell érnünk a nyájimmunitást: a magyarok körülbelül 60-70%-ának minél előbb be kell oltatnia magát.

De nem csak a koronavírus, hanem az azzal együtt járó szociális válság is pusztít. A kormány nem védte meg a munkahelyeket, és semmit nem segített azokon, akik a járvány következtében nehéz helyzetbe kerültek. Egyre többen kénytelenek napról napra élni.

Egyetlen intézkedéssel enyhíthetnénk a szociális és egészségügyi válságot. A Momentum Mozgalom azt javasolja, hogy egy bizonyos jövedelmi szint alatt mindenki, aki beoltatja magát, kapjon 100.000 forintot. Így növelhetjük az oltási hajlandóságot, így indíthatjuk újra a gazdaságot, és így segíthetünk a legnehezebb helyzetbe került honfitársainkon.

Elsőre soknak hangzik, de biztosan olcsóbb, mint hónapokkal tovább bezárva tartani az országot. Biztosan olcsóbb, mint arra kényszerülni, hogy több tízezer embert intenzíven ápoljanak az így is leterhelt kórházak. Biztosan olcsóbb, mint »közmédiára«, propagandára, nemzeti konzultációkra költeni. Mentsünk meg minél több életet – és közben segítünk azokon, akiknek egyre kilátástalanabb az életük!”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a 100 ezer forint oltásonként cca egy billió országosan. Van annyi?

Nem tudom, Annuskának föltűnt-e, hogy egyenlőre sokkal többen vannak, akik kérik az oltást, mint amennyi vakcina az országban van. Pillanatnyilag (a már beadottaktól eltekintve) olyan 50 ezer vakcinára jut egymillió igénylő.

Anna!

Hallgasd már meg a Klubrádió tegnapi adását, amelyben Bolgár Gyuri a Momentum vezetőjével éppen erről értekezett. Hallgasd meg a két orvos hozzászólót, akik etikai érvek mentén, szakmailag opponálták ezt a javaslatot. A doktornő továbbá arról is beszélt, hogy ez a javaslat óhatatlanul elvezethet ahhoz a feltételezéshez, mely szerint a gyártók, az őket képviselő politikusok pénzen veszik meg az emberek bizalmát, vagyis a vakcina nem is biztos, hogy hatékony, gondolhatja az utca embere. Holott erről nincs szó.

A Londonban élő mérnök, aki egyértelműen a balliberális kormányváltás elkötelezettje egyszerűen populistának, alkalmatlannak minősítette pártod vezetőjét, s kifejezte aggodalmát a 22-es választások esélyeit illetően, már amennyiben ilyen alkalmatlanok vezetik a Momentumot. Az orvosok és a mérnök véleményével mélyen egyetértettem, s rá kellett jönnöm, hogy a Momentum egy olyan, külföldről organizált mozgalom, mint Itáliában a szardínia csoportosulás. Akkor lépnek színre, amikor a nemzetközi nagytőke érdekeit az adott ország belpolitikai történései megzavarják.

A Momentum intellektuális színvonala elérte a DK színvonalát, tökéletesen alkalmatlanok vagytok kormányzati alternatívára. S az azért kissé ciki, hogy már a Klubrádió hallgatói is így vélekednek. S mit mondanak erről a kormánypártiak........fület bedugni.

Az üzleti életben nem ismeretlen a reklám,a piac meghódítására alkalmazott eszközök gazdagsága. Az is nyilvánvaló, hogy a Pfizer is költ a promócióra, s miután előálltatok ezzel az ötlettel, nehéz nem arra gondolni, hogy a Momentum is rajta van a Pfizer fizetési listáján, is.

Viszont nem hallom, hogy a Momentum, annak EP-s képviselői hangosan tiltakoznának amiatt, hogy az EU vezetése alkalmatlan a járvány kezelésére, hogy a Pfizer annak adja el elsőként a vakcinát, aki többet fizet érte, függetlenül attól, hogy az EU mennyit rendelt. Nem tűnt fel, hogy már a finn szocdem elnök is keményen bírálja az EU vezetését,, amiért a Németországban és Luxemburgban gyártott vakcina előbb jut el arab országokba, mint az uniós tagállamokba?

Szerintem meg 10 MFt.
Most mit garasoskodunk?
A Momentum utalja a pártkasszából.
Ha nincs pénzük, vegyenek fel hitelt.
Fedezetként ott az Anna meg az András. Az ő értékük úgyis felbecsülhetetlen.

Ezek egy hónapja még azzal kampányoltak, hogy először a FIDESZ oltassa be magát (orosz) vakcinával, mos már 100 forintot fizetnének mindenkinek. Röhej.

100 ezer x 10 000 ezer = 1 000 000 millió.

Segítek DuplaNullácska Annácska: ez 1000 milliárd.
(+ az oltóanyag és az oltás költsége)

Miután éltem több uniós országban, a magyar EU-s csatlakozás ellen szavaztam. Mai véleményem:

1/ minél előbb kilépni az EU-ból, persze kellően előkészítve azt, s előre megszervezve egy igazoltan működőképes gazdasági együttműködési formációhoz való csatlakozásunkat, olyanhoz, amely nem jelent politikai rabszolgaságot, a nemzeti identitás felszámolását, ami egyik fő célkitűzése a globális nagytőke érdekeit képviselő EU-s vezetésnek

2/ A Fidesz már holnap lépjen ki a Néppártból

A kibicnek semmi se drága!

Szerintem sem áll itthon hegyekben a vakcina várva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés