A szánalmas demokráciaféltésről

2021. január 7. 11:14
Aki nem aggódott a BLM-zavargások áldozatai és a 2016-os választások utáni, Hillary-párti rallik miatt, az ne aggódjon most se Amerikáért.

Rémisztőnek nevezte a washingtoni kapitóliumon történteket Sárosi Péter („jogvédő és történész, a Jogriporter Alapítvány igazgatója és a Drogriporter.hu szerkesztője”), aki szerint Donald Trump tudatosan és szisztematikusan hazudott a népnek a választási csalásokkal kapcsolatban, amelyekről a bíróságok sorra kimondták, hogy nem történtek meg, „és ezért a hazugságért milyen szörnyű árat kell fizetni. Négy ember meghalt, a társadalom sokkhatás alatt, és az amerikai demokrácia nemzetközi reputációja romokban.”

Hát, istenkém! Most majd sorra mindenki sopánkodni fog az amerikai demokrácia állapotán. 

S ezek mind, beleértve Sárosit is, nem aggódtak a BLM-zavargások miatt, a marxista BLM által tönkretett életek és a tüntetések halálos áldozatai nem késztették őket a mozgalom elítélésére, nyilván azért, mert szerintük annak az oka az (amúgy nem létező) rendszerszintű rasszizmus meg hát Trump, Trump, Trump.

Hogy a bíróságok mit mondanak ki, az egy dolog, lehet körbehordozni bírósági végzéseket, ettől még nyíltan bevallott tény például, hogy a menedékvárosokban (sanctuary city) az állampolgársággal nem rendelkező legális és illegális bevándorlók szavazhatnak a helyi voksolásokon, a névjegyzék pedig ugyanaz, amit a szövetségi választásokon is használnak. A szavazással nagyon könnyű visszaélni, ezt régóta tudják az amerikaiak, és valójában a személyi igazolvány kötelező bevezetésével lehetne megoldani a problémát, de ház ahhoz nekik nem fűlik a foguk. Vajon ha a bíróságok Trumpéknak adtak volna igazat, akkor mennyire magasztalná őket a magyar jogvédő?

A helyzet egyébként az, hogy akinek nincs baja a BLM-zavargásokkal, annak egy szava sem lehet a kapitóliumi „eseményekről”.

A BLM-zavargásokban több ember halt meg négynél, sokkhatás alatt volt a társadalom, de Sárosi mindezt menthetőnek tartotta azért, mert „rendszerszintű rasszizmus”, meg nyilván „érthető indulatok”. 

Arra sem emlékszem, hogy Sárosi elítélte volna a 2016-os választások utáni, Hillary-párti utcai hisztikéket, meg baja lett volna azzal, hogy Hillary Clinton utána még jó ideig kétségbe vonta a választás eredményét.

A jogvédők ugyanis csak egy irányba tudnak aggódni. Szánalmas.
 

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trumpot targyiasitottak, o mar nem is ember, vele es a kovetoivel szembe barmi megengedett, de mi lesz a hoborgokkel, ha o felreall? Kikre fognak acsarkodni? Ha nem polgarhaboru lesz, akkor szerte a vilagba fogjak exportalni a demokraciajukat, fegyverek, haboru kepeben es majd otthonrol drukkolnak ennek-annak. Fenntartani a cirkuszt, penzbe kerul, hat penz kell!

Na, ez a kommented mutatja meg igazabol az Ellenzeki Koalicio foga feherjet, vagy inkabb a sargajat.
Miert vagy ilyen frusztralt? Mi nem sikerult neked?

Es mi volt a demokratak, mi volt Biden allasfoglalasa, reakcioja a. BLM-el kapcsolatosan?
Valahogyan nem emlekszem, hogy eliteltek volna, inkabb batoritottak oket.
Akcio, reakcio, tudod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés