Antiszemita akció Kijevben: felborították a kilencágú menórát

2020. december 13. 16:42
„Az elkövetőt nem vették őrizetbe, mert a vonatkozó törvények erre nem adnak lehetőséget” – közölte az illetékes rendőrségi szóvivő.

Felborította a hanuka alkalmából felállított kilencágú menórát egy férfi a kijevi Kontraktova téren. A vandál tettéről videofelvételt készített, amit feltöltött saját Facebook-oldalára. A videót rövid idő múlva eltávolította, de addig többen érkeztek azt lementeni, és elkezdték a közösségi médiában terjeszteni. Közzétette az antiszemita cselekedetet az Ukrajnai Egyesült Zsidó Közösség is. A rendőrség garázdaság címén indított eljárást a menóra-döntögető férfi ellen. Az ügyben folyik a tanúk meghallgatása, de az elkövetőt nem vették őrizetbe, mert a vonatkozó törvények erre nem adnak lehetőséget – közölte az illetékes rendőrségi szóvivő, kinek szavairól a Podiji.karpat hírportál számol be.

Közben az ukrán elnök csütörtökön Twitter-üzenetben köszöntötte a világ zsidóságát a hanuka ünnepe alkalmából. A zsidók idén december 10-én kezdik ünnepelni a hanukát, mely minden évben a zsidó időszámítás szerinti kiszlév hónap 25-én kezdődik és 8 napig tart.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, csak felzárkóznak a nyugat-európai trendekhez.

Akkor is nekik van igazuk, az ukránoknak, a magyarral, orosszal szemben.
Ez a hivatalos bal-lib komilfó.
Ha Kijevben pogromot rendeznének, az csak kisiklás, ellentétben a szörnyű magyar bűnökkel...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés