ENSZ-főtitkár: A vesztünkbe rohanunk

2020. december 3. 15:30
Radikális és összehangolt intézkedések nélkül az évszázad végére a Föld átlaghőmérséklete 3-5 Celsius-fokkal is emelkedhet.

Antonio Guterres véleménye szerint az emberiség a vesztébe rohan, és a jövője ezelőtt fog megsemmisülni, hogy felfogná, mekkora veszélyben van a bolygónk. Az ENSZ portugál származású főtitkára a New York-i Columbia Egyetemen tartott beszédében kiemelte, hogy radikális és összehangolt intézkedések nélkül az évszázad végére a Föld átlaghőmérséklete 3-5 Celsius-fokkal is emelkedhet.

„Gyilkos háborút indítottunk a környezet ellen, barátaim. És ebből semmiképpen sem kerülhetünk ki győztesként, mert a természet mindig visszavág. Egyre súlyosabban és súlyosabban”

– tette hozzá Guterres.

Felhívta a figyelmet továbbá, hogy a biodiverzitás is az összeomlás szélén áll, újfajta betegségek pusztítanak, a tengerekben pedig egyre gyűlik a műanyagszemét. A főtitkár hozzátette, hogy az ENSZ legfontosabb feladata jelenleg a klímaválság elhárítása, az ugyanis „egyetlen percet sem várhat”.

(Euronews)

MTI/EPA/KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...mert a természet mindig visszavág."

Remélem, veled kezdi!

Valóban jobban járna a Föld és az emberiség, ha az álszent, farizeus, Rothschild-szolga Ensz-t éa minden enszeket, engéókat, civilszemeteket helyben likvidálná az emberiség, - ha nem takarodik el magától.
A profitéhség, A TŐKE ÉS AZ ESZMÉK - értsd: a Rothschild-szolga Soros-érzékenyítők, bírói, médiaterrorja - SZABAD ÁRAMLÁSA AZ, amely tönkretett bennünket, majdnem visszafordíthatatlanul.
Az meg=Talmud.

Akkor, amikor A TŐKE SZABAD ÁRAMLÁSA - amelyet a Holokauszt-vallás alapoz meg, a sémi uralom mindenek felettiségével, törvényen felettiségével - kényszeríti ki, hogy
EGY DARAB TRIKÓ PIACRA DOBÁSA 2000 LITER VÍZ FELHASZNÁLÁSÁT vonja maga után, csak hogy fogyassz, fogyassz, fogyassz, profit, profit, profit, ...
miről beszélünk?
Láthatod, Sorost nem bírálhatod, mondjon, tegyen, gyilkoltasson bármennyit, mert védi a sémi hálózat.
Magyarország ellen a hajsza azért folyik, mert nem engedelmeskedik Sorosnak migránselárasztásban, és mert egy plakátra feltette:
"Hogy ne Soros nevessen a végén!"

Egyutt mulunk ki vele, bar az evszazad veget nem hinnem, hogy megernenk.
A mondanivalojat pedig mondja el Davosban, a Bilderberg osszejoveteleken, a Trilateralis Bizottsagban und so weiter. Zart ulesek a Nyitott Tarsadalomban.
Irja le mindezt a multinacionalisoknak, fegyvergyartoknak, erdoirtoknak, olajkitermeloknek, Forma-1-nek, repulogepgyartoknak, szemetegetoknek is - ha valami hasznosat is akar tenni a szajtepesen kivul.

Nem ismerem a jó Jeremyt, majd utánanézek, most foci a tévében.

Nem nálam van a bölcsek köve.
Krugmanék többet tudnak, mint én, - amit elismerek - bár, ha azt nézem, én magam nem foglalkozom és nem foglalkoztam politikatudománnyal soha, nem ebből éltem, akkor akár büszke is lehetek magamra...
De mit szólsz a 2000 ezer liter vizes pólóprofit szabad áramláshoz?

Oké, de a lényeg:
évente szükséged van X mennyiségre.
Te felhasználsz 3X-et.
És persze én és mindenki, mert vásárolni, gyarapodni,... kell...
Így, ha azt veszed, hogy háromszoros a pazarlás, bizony közel a 2000

Kerlek, magyarazd el, hogy mit akartal mondani, nem ertettem semmit a reakciodbol.
Mi nagyon kicsik vagyunk (nemcsak ugy, mint magyarok, hanem ugy is mint a nep), mi legfeljebb igazodunk, de a donteseket Davosban hozzak, a Bilderbergben stb. hozzak, a kornyezetszennyezesert nagyreszt a multik felelosek.
Nekik mondja el az ENSZ-fotitkar mindezt, sot, inditsa el a 7-es cikkelyt meg a 77-est is!
Es kerlek, mondd el azt is, hogy milyen intezmeny mellett allok en ki?
Semmit nem ertettem abbol, amit irtal. Szomoru is vagyok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés